(foto) Tribuna Gândurilor Bune este în așteptarea chișinăuienilor să spună un mesaj pozitiv

IMG_6743
Foto:Organizatoarele evenimentului, Cătălina și Felicia. PC: #diez

Tribuna Gândurilor Bune a fost instalată astăzi, 13 august, la Chișinău, pe aleea dintre Arcul de Triumf și strada Pușkin, pentru a oferi șansa chișinăuienilor să îndrăznească și să pronunțe tare un mesaj pozitiv, la cea de-a treia ediție a evenimentului.

De dimineață, gânduri bune răsună prin centrul orașului. Trecătorii pot să transmită o vorbă bună, să ureze o zi minunată tuturor, să-și salute prietenii și orașul.

 

Organizatorii acestui proiect sunt patru membri ai Clubului Oratorilor – Cătălina Guțul, Felicia Crețu, Dumitru Lopușneac și Vlaicu Motrescu. Noutatea celei de-a treia ediții a proiectului este că organizatorii vor să transmită gânduri bune și mai multor moldoveni, nu doar chișinăuienilor, așa că au călătorit cu tribuna și megafonul în orașele Hâncești și Fălești, în zilele de 3 și 7 august.

„Noi am considerat că este nevoie să extindem această practică de a vorbi în public nu doar în Chișinău, unde putem găsi multe organizații care promovează asta, ci și în alte centre raionale din țară, pentru ca și alte persoane să aibă ocazia să-și exprime gândurile frumos. La Fălești, publicul a fost deschis la inițiativa noastră. Cert e că oamenii sunt mult mai inhibați decât în Capitală. Pentru ei este ceva cu totul deosebit.”

 

Cătălina și Felicia ne-au spus: „Suntem aici de la ora 10. Ne-am bucurat de persoanele care ne-au transmis într-adevăr gânduri frumoase. Au fost relativ multe, în comparație cu evenimentele precedente, cam o sumă dintre cei ce au vorbit la Hâncești și Fălești, până la ora amiezii în Chișinău. Așteptăm în continuare gânduri bune și îndemnăm toată lumea să prindă curaj pentru a spune ceva frumos.”

Potrivit spuselor lor, majoritatea refuzurilor de a veni la tribună sunt nemotivate, fie nu vor, fie nu au timp, fie pleacă fără să asculte în ce constă activitatea, fenomen în special întâlnit în rândul tinerilor. Totuși, comparativ cu ediția din anul trecut, a acceptat provocarea mai puțină lume. Reieșind însă din faptul că ziua de astăzi încă nu s-a încheiat, organizatorii speră că rezultatul poate fi diferit.

Tinerii planifică să repete experiența de a merge în alte orașe din Moldova vara viitoare.

 

Mesajul pe care l-a transmis tânăra Alina Gaja este: „Așteptând aici, pe străzile Chișinăului, am observat că foarte mulți oameni merg ținându-se de mână. Respectiv, cred că Chișinăul este îndrăgostit și eu vă doresc tuturor să fiți îndrăgostiți toată viața, să vă țineți de mâini și să facem orașul mai frumos prin prezența noastră.”

 

Un tânăr trecător a decis să transmită un gând bun unui cuplu proaspăt căsătorit, felicitându-l. Mirele, la rândul său, a pronunțat câteva cuvinte calde și dulci soției sale în această zi frumoasă pentru ei.

 

Toți doritorii de a veni în fața tribunei și a spune cu voce tare un mesaj pozitiv pot face acest lucru astăzi, până la ora 20:00.

Iată și un gând bun adresat cititorilor #diez: „Le dorim să își găsească pasiunea, să investească toată energia lor în ceea ce le place și să fie împliniți cu ei înșiși.”

„Ar fi benefic pentru ei să treacă peste frica pe care o au, pentru că vor câștiga curaj, încredere în sine, își vor putea manifesta gândurile așa cum cred ei și vor fi fericiți că au acceptat această provocare.”

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine