(foto) Patru localități nordice vor fi gazda CRONOGRAF TUR în această săptămână

11838897_930643976975047_6816113156408342365_o
Foto:PC: Facebook/CRONOGRAF

În această săptămână, alte patru localități din țară vor fi gazda CRONOGRAF TUR, eveniment ce presupune proiecția filmelor documentare participante în această primăvară la festival.

Joi, 6 august, CRONOGRAF TUR va ajunge în orașul Soroca, unde proiecțiile vor avea loc la Estrada de vară a Palatului de Cultură, în aer liber, începând cu ora 20:00. Spectatorii vor viziona filmul „The gypsy baron”, o coproducție Austria-Moldova, ce documentează viața unui grup de romi sedentari din Soroca. Regizoarea filmului, Michaela Ronzoni, a venit în mod special din Viena pentru a fi prezentă la eveniment și pentru a povesti cinefililor detalii despre producția filmului.

 

PC: Facebook/CRONOGRAF

Vineri, 7 august, ora 19:00, Casa de Cultură din orașul Tvardița, raionul Taraclia, va fi gazda CRONOGRAF TUR. Programul de proiecții va include documentarele: „Lume, ia-mă în brațe, eu vin” și „Intersecții”.

Sâmbătă și duminică CRONOGRAF TUR va merge în două sate din raionul Drochia: Chetrosu (8 august) și Țarigrad (9 august). În ambele localități, proiecțiile vor începe la ora 19:00 în incinta casei de cultură.

 

PC: Facebook/CRONOGRAF

CRONOGRAF TUR a ajuns sâmbătă, 1 august, în satul Dobrușa, raionul Șoldănești, iar pe 2 august în satul Grimăncăuți, localitatea de baștină a lui Nicolae Simatoc, renumitul fotbalist de origine basarabeană. Publicul a vizionat în premieră filmul „Variațiuni pe un nume” în regia Violetei Gorgos, despre viața și activitatea fotbalistului. Regizoarea a fost prezentă la eveniment pentru discuții cu publicul.

 

PC: Facebook/CRONOGRAF

Itinerarul CRONOGRAF TUR va cuprinde 20 de localități din țară, unde echipa OWH Studio va prezenta retrospectiva celor mai bune filme din cadrul Festivalului Internațional de Film Documentar CRONOGRAF, ediția a XII-a. Acest turneu oferă publicului din satele și orașele Republicii Moldova posibilitatea să meargă la cinema, să cunoască istorii impresionante de viață și să îndrăgească filmul documentar.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine