O tânără din Capitală a furat un automobil și a urcat la volan, fiind în stare de ebrietate

taxi furat
Foto:PC: igp.gov.md

O tânără în vârstă de 23 de ani, aflându-se la volanul unui taxi, a lovit o mașină care circula regulamentar, dar a continuat să se deplaseze spre centrul Capitalei.

Totul s-a întâmplat în dimineața zilei de azi, 5 august 2015, pe strada Ion Creangă din sectorul Buiucani al Capitalei.

Poliția a intervenit și a testat șoferița cu aparatul Dragger. În urma testului, s-a constatat o alcoolemie de 0,58 mg/l în aerul expirat. Mai mult decât atât, polițiștii au stabilit că mașina a fost sustrasă.

Tânăra, aflându-se într-un taxi, a profitat de faptul că șoferul a coborât pentru a-și procura ceva și, fără să stea mult pe gânduri, a urcat la volanul automobilului și a plecat într-o direcție necunoscută.

Dacă va fi găsită vinovată de conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat sau în stare de ebrietate produsă de alte substanţe, riscă o amendă de până la 10 mii de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore.

În ambele cazuri, aceasta riscă să fie privată de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la trei la cinci ani, iar pentru  răpirea mijlocului de transport cu o amendă de până la 10 mii de lei sau închisoare de la unu la trei ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine