Șuie Paparude, ateliere fotografice și filme inedite la Festivalul Zilele Nordului

afis
Foto:PC: Zilele Nordului

Festivalul Zilele Nordului oferă pasionaților de muzică, arte și călătorii ocazia unei vacanțe de poveste în colțul celor trei frontiere, pe Prut, la granița dintre România, Moldova și Ucraina. Festivalul adună artiști și iubitori de frumos din cele trei țări, pentru o adevărată sărbătoare a nordului.

Programul Festivalului Zilele Nordului promite a fi unul intens, plin de ateliere, concerte și discuții pe placul tuturor vizitatorilor.

Între 6 și 9 august, vino în localitatea Darabani, pe colțul celor trei frontiere – România, Ucraina și Republica Moldova, pentru a beneficia de:
# 20 de concerte deja anunțate;
# proiectul „Înapoi la cinema”, unde vei privi filme la Cinema Făclia, deschis pentru prima dată după 20 de ani. Trei dintre cele mai apreciate calupuri de scurt-metraje de la ediția din 2015 a festivalului clujean ajung și la Darabani cu ocazia Zilelor Nordului;

 

PC: Zilele Nordului

# o excursie la Muzeul Nordului din Darabani, unde peste 80 de imagini din sufletul Bucovinei vor fi expuse, imagini care captează peisaje frumoase, din toate timpurile, dar și oamenii care sfințesc locurile pitorești;
# prezentări de antologii și spectacole-recitaluri;
# evenimente culturale și educaționale, cum ar fi spectacole de teatru, expoziții de pictură și fotografie, lansări de carte, ateliere dedicate fotografiei, teatrului, filmului și scrisului. Cei pasionați de texte se vor putea înscrie la atelierul de scriere creativă susținut de jurnalista Otilia Bălinișteanu, la cel de fotografie susținut de către Dorin Sveduneac, la cel de film al regizorului Cristian Pascariu sau la cel de teatru și improvizație susținut de actrițele Diana Buluga șI Alexandra Felseghi.

 

PC: Zilele Nordului

De asemenea, festivalul din acest an propune trei evenimente dedicate memoriei lui George Enescu, într-o călătorie care va începe la Mihăileni, casa ultimului popas al compozitorului în România, va continua la Liveni, la casa copilăriei sale și se va încheia la Darabani, cu deschiderea oficială a Zilelor Nordului.

 

PC: Zilele Nordului

Oaspeții festivalului vor savura din muzica celor din Șuie Paparude și ROA, de la ucrainenii de la Haydamaky și moldovenii de la Gândul Mâței. Poiana Teioasa găzduiește 20 de concerte de muzică rock și electro, cu intrare liberă.

Turiștii festivalieri veniți din România, Republica Moldova și Ucraina au la dispoziție un camping amenajat într-un loc neconvențional: pe Stadionul Orășenesc din Darabani. Acolo au acces, contra unei taxe de 50 de lei românești de persoană, la dușuri, vestiare, servicii de pază, iluminat pe timp de noapte, acces la safety box și locuri de parcare.

 

PC: Zilele Nordului

Festivalul este organizat de Asociația Nord, care contribuie la dezvoltarea regiunii de Nord (Botoșani – Suceava – Iași – Chișinău – Cernăuți) prin proiecte de revitalizare urbană, culturală și socială. Partenerul Oficial al Zilelor Nordului este BCR. Festivalul este organizat cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Darabani și co-finanțat cu sprijinul DJST Botoșani, Bergenbier și Cemacon.

Mai multe informații pe www.nordul.ro și www.zilelenordului.ro.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine