Facebook este utilizat de o jumătate din numărul total de utilizatori ai internetului

facebook
Foto:PC: thebroodle.com

Aproximativ o jumătate din numărul total estimat al populației online este înregistrată și utilizează rețeaua de socializare Facebook cel puțin o dată în lună. Facebook specifică că până spre sfârșitul lunii iunie, numărul persoanelor ce utilizează platforma a crescut cu 13% până la 1,49 miliarde de utilizatori.

Aceste date sunt prezentate în cadrul unei cercetări oferite de Facebook. Această creștere de utilizatori activi a sporit dobânzile pentru trimestrul doi cu 39%, adică cu 4,04 miliarde de dolari. Publicitatea pe telefonia mobilă a fost factorul principal de creștere. În SUA, oamenii accesează Facebook-ul cel puțin un minut din cinci de pe telefonul mobil.

În același timp, compania se orientează spre crearea unor dobânzi de lungă durată. Acțiunile Facebook costă 97 de dolari SUA, având o pondere de creștere de 24%, întrecând cu ușurință Nasqad, o acțiune a căruia a crescut cu doar 7,9%.

Compania a avut cheltuieli mari, de până la 2,8 miliarde de dolari pe cel de-al doilea trimestru. O mare parte din această sumă a mers spre crearea centrului de date din statul Texas, iar restul banilor sunt parte a „investițiilor și îmbunătăților permanente”.

Gigantul social a anunțat că alte 65% din câștiguri vor fi investite în noul cadru de muncă, în schimbări ce au scopul de a îmbunătăți modul de a avea dobânzi din telefonia mobilă și în costuri ce vor îmbunătăți produsele deja existente, cum ar fi serviciul de mesagerie WhatsApp și aplicația de distribuire fotografică Instagram. De asemenea, Facebook a accentuat importanța conținutului video și a anunțat că va începe să vândă propriul set de Oculus Rift 3D.

Se presupune că prețul la acțiunile Facebook vor scădea cu câteva procente, din cauza că investitorii nu înțeleg de ce sunt necesare investiții atât de mari ca să atragi mai multă lume în online-ul Facebook-ului. Potrivit InternetWorldStats, aproximativ trei miliarde de oameni utilizează internetul în scopuri personale și de afaceri.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine