Un chelner și un barman dintr-un local din capitală sustrăgeau ilegal bani de pe cardurile clienților

card
Foto:PC: livenews.md

Un chelner și un barman dintr-un local din capitală vor fi judecați pentru faptul că, fără acordul clienților, copiau datele de pe cardurile acestora, pentru ca ulterior să le utilizeze la efectuarea tranzacţiilor online.

Fraudele se efectuau în momentul în care clienţii localului transmiteau chelnerului cardurile bancare pentru achitarea produselor consumate, iar acesta, împreună cu barmanul, copiau datele de pe carduri fără ştirea şi acordul titularilor.

Astfel, în decursul anului 2014, inculpaţii au adus prejudicii pentru opt clienţi ai localului, printre care şi cetăţeni străini, cu banii cărora au efectuat peste 100 de plăţi online pentru jocuri electronice, din care, circa 70 de tranzacţii au fost ulterior anulate din cauze independente de voinţa făptuitorilor.

În urma acţiunilor ilegale ale învinuiţilor, clienţii restaurantului au fost prejudiciaţi cu peste 38 de mii de lei, iar potrivit datelor obţinute de procurori, cei doi aveau intenţia de a cauza victimelor un prejudiciu în mărime de peste 190 mii de lei.

În incinta restaurantului, precum şi la domiciliile angajaţilor acestuia au fost depistate sistemele informatice, precum şi alte obiecte utilizate la săvârşirea infracţiunii, înscrisuri cu datele sustrase ale cardurilor bancare ale clienţilor.

Chelnerul în vârstă de 28 de ani şi barmanul în vârstă de 18 ani sunt locuitori ai capitalei şi au fost cercetaţi în stare de libertate.

Procurorii au expediat respectiva cauză penală pentru examinare în Judecătoria Râşcani a municipiului Chişinău.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine