(foto) Efectul Superhumans sau cum pot chișinăuienii să zâmbească mai des

fericita2
Foto:Participanții proiectului „Superhumans” PC: Superhumans

Vineri, 17 iulie 2015, a avut loc închiderea primei ediții „Superhumans”, proiect care a adunat 20 de participanți dornici să scape de fricile și inhibițiile lor sociale.

„Superhumans” a avut o durată de șase săptămâni, timp în care participanții au îndeplinit provocări care să-i scoată din zona lor de confort, au urmărit cursul psihologului german Till Gross despre cum să devii mai curajos.

 

O provocare Superhumans PC: Superhumans

Provocările au fost realizate în locuri publice, preponderent în parcuri, așa încât participanții să interacționeze cu cât mai mulți oameni – în total, aproximativ 3.000. O marcă a celor de la Superhumans au fost și cardurile în stare să te facă să zâmbești, împărțite la circa 1.500 de persoane.

 

Zâmbește via Superhumans PC: Superhumans

Pentru a face experiența de la Superhumans una cât mai memorabilă, absolvenții au fost invitați să-și scrie unul altuia mesaje și urări de bine, colectate în câte un plic individual.

 

Mesaje de la Superhumans PC: Superhumans

Pentru Dan, Superhumans a însemnat o schimbare și el crede că experiența de aici o să-i fie de mare folos în viitor. „Datorită acestui proiect am reușit să-mi înving marile mele frici, ca frica de părerea celorlalți sau de vorbitul în public”, ne-a spus el.

 

Dan despre Superhumans PC: Superhumans

Alexandra a recunoscut că Superhumans a transformat-o radical. „Dacă până la începutul proiectului eram inhibată și mă marca profund ce crede lumea despre mine, pe parcurs am devenit o persoană liberă, care se integrează în orice colectiv și care acționează fără frica de a fi respinsă sau judecată. Superhumans schimbă vieți!”, ne-a dezvăluit ea.

 

Superhumans de neuitat PC: Superhumans

La întrebarea „Ce momente de neuitat ai avut la Superhumans?”, Vlad ne-a zis că fiecare zi din acest proiect a fost unică, „deoarece nu în fiecare zi ceri oamenilor să-ți cumpere pop-corn din banii lor personali, apoi te duci și-i arăți unei băbuțe un truc cu acest pop-corn, lăsându-i un zâmbet pe față pe tot parcursul zilei. Nu în fiecare zi poți cânta P.O.H.U.I. sau dansa prin parcul în care, de obicei, lecturezi o carte sau, pur și simplu, ieși la o plimbare… și precis nu în fiecare zi te iei la întrecere cu trecătorii la flotări. Nu în fiecare zi îți vine inspirația să reciți câte-un „cățeluș cu părul creț” în fața unei mulțimi care doar așteptă troleibuzul, făcându-le astfel o surpriză și o dispoziție pe care o vor păstra până la sfârșitul zilei… și nu în fiecare zi vrei să dai câte un Hi5 sau un hug unei simple persoane și să faci asta „pur și simplu”.

 

Vlad despre Superhumans PC: Superhumans

De la Nicolae Stroncea, coordonatorul proiectului, am aflat mai multe despre următoarea ediție, dar și despre propriile sale impresii:

Ți s-au adeverit așteptările de la proiectul Superhumans?

„Da. Într-un oarecare fel acesta le-a și întrecut. Mă bucur când participanții povestesc despre cât de mult i-a ajutat Superhumans să iasă din găoace și să fie mai liberi. Asta înseamnă că efortul nostru a meritat fiecare clipă. Or, asta nu ar fi fost posibil fără suportul partenerilor noștri: Tricou.md, Artpoligraf, Comfort Zone Crushers, AIESEC și al partenerilor noștri media.”

„Efectul Superhumans”

Pe parcursul proiectului, participanții au adus zâmbete prin provocări inventive, carduri SH și conversații plăcute cu circa 3.000 de oameni, ceea ce indică despre un impact pozitiv nu doar asupra participanților, ci și a societății. Noi numim asta „efectul Superhumans”.

 

Efectul Superhumans PC: Superhumans

Când va fi următoarea ediție?

Pentru următoarea ediție, preconizată pentru începutul primăverii 2016, planificăm să restructurăm multe elemente ale proiectului, pentru a-l face cât mai interactiv și util. Pe participanții ediției următoare îi așteaptă atât un nou set de provocări, noi tehnici eficiente, amintiri incredibile, cât și o schimbare internă vizibilă. Adițional, ne dorim să avem un impact de minim 6.000 de oameni, dublul celui atins în ediția curentă.

 

Superhumans hi5 PC: Superhumans

Pentru a fi la curent cu evenimentele ulterioare și următoarele ediții Superhumans, urmărește-i pe pagina de Facebook a proiectului: Moldova Superhumans.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine