Fără Maia Sandu la Educație! Cum ar putea fi repartizate ministerele în viitorul Guvern

maiasandu2
Foto:Maia Sandu

După ce în această noapte a fost constituită alianţa de guvernare pro-europeană AIE 3, în presă se vehiculează că ar putea apărea schimbări la partajarea ministerelor între PLDM, PL și PD. Astfel, Ministerele Mediului (anterior PLDM), Apărării (PLDM), Educației (PLDM )și Transporturilor (PDM) vor fi preluate de PL. Anterior, Maia Sandu declara că dacă va fi demisă din funcția de ministru al Educației, aceasta se va retrage din viața publică, din PLDM și nu-și va mai continua cariera politică.

Iată cum ar putea fi repartizate ministerele în viitorul Guvern potrivit portalului deschide.md:

PLDM: Ministerul Finanțelor, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, Ministerul Muncii Protecției Sociale și Familiei și Ministerul Tineretului.

PDM: Ministerul Sănătății, Ministerul Justiției, Ministerul Construcțiilor și Dezvoltării Regionale, Ministerul Culturii, Ministerul Tehnologiilor Informațioanle și Comunicațiilor și Ministerul Economiei.

PL: Ministerul Mediului, Ministerul Apărării, Ministerul Educației și Ministerul Transporturilor. Tot PL-ului i-a revenit funcția de vice-speaker, vice-premier, SIS-ul și mai multe agenții.

Candidatul la funcția de vicepremier pentru reintegrare va fi stabilit prin consens cu partenerii de dezvoltare.

Este de precizat faptul că distribuirea ministerelor este preliminară, iar partidele pot face schimburi bilaterale în acest sens. Adică PLDM poate face schimb cu PL sau PD, la fel cum și PL cu PD.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine