BAC 2015: 500 de euro pentru a da examenul repetat la matematică în locul altei persoane

22222
Foto:Trișarea la bacalaureat se pedepsește

Direcţia operaţiuni speciale (DOS) al IGP al MAI, timp de câteva săptămâni a prelucrat informaţia, potrivit căreia, în municipiul Chişinău se prestează „servicii” de susţinere a examenelor de bacalaureat din numele restanţierilor contra sumei de 500 EUR de către o persoană cu capacităţi avansate în anumite domenii, în acest scop făcându-se uz de acte de identitate false în care se includeau foto şi datele de identitate ale restanţierului-client.

Recent, în rezultatul măsurilor de investigații efectuate, ofiţerii DOS au identificat un suspect în vârstă de 19 ani, originar din or. Orhei, care pretindea că are un nivel avansat de pregătire şi cunoştinţe în matematică şi oferea „servicii” de susținere a examenelor.

Potrivit informaţiilor operative, unul din restanţierii – clienţi identificaţi este un tânăr originar din or. Chişinău, absolvent al unui liceu din capitală şi restanţier la bacalaureat, la obiectul „Matematică”.

 

1111111

 

Astfel, azi la 21 iulie, pentru susținerea restanţei la examenele de bacalaureat la disciplina „Matematica”, în locul restanţierului s-a prezentat suspectul cu buletinul de identitate fals.

Imediat după susţinerea acestui examen, chiar la ieşire din sala de examinare, ofiţerii DOS l-au reţinut pe acesta, faptele descrise mai sus adeverindu-se integral.

Actualmente sunt efectuate acţiuni procesuale în vederea stabilirii altor episoade, în care acest cetăţean a susţinut fraudulos examenele din numele altor persoane, precum şi modul în care s-au falsificat actele de identitate şi datele complicilor la comiterea acestor infracţiuni.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine