Moldova a participat la ședința despre patrimoniul cultural al țărilor CSI

mail.mc_.gov_.md_
Foto:PC: mc.gov.md

Secretarul de Stat al Ministerului Culturii, Andrei Chistol, a participat la cea de-a XXX-a ședință a Comitetului pentru cultură al țărilor membre ale Comunității Statelor Independente (CSI), care a avut loc în perioada 10-11 iulie 2015 în orașul Erevan, Armenia.

Membrii Comitetului au discutat despre principalele acțiuni de colaborare în domeniul culturii în perioada anilor 2016-2020. De asemenea, în cadrul ședinței a fost analizat nivelul de realizare în statele membre ale CSI a Programului interguvernamental „Capitalele culturale ale Comitetului”, fiind abordată experiența a 11 orașe din spațiul CSI în care acest program a fost implementat.

Agenda discuțiilor a inclus și subiecte privind protejarea mondială a patrimoniului cultural, precum și conservarea și restaurarea patrimoniului scris.

 

PC: mc.gov.md

Totodată, în perioada 11-13 iulie, la Erevan, Andrei Chistol a luat parte la Conferința internațională „Politica culturală, politica pentru cultură. Rolul culturii în dezvoltarea durabilă în cadrul Agendei de dezvoltare post-2015”, dedicată jubileului de 70 de ani ai UNESCO.

La conferință au participat delegați din 45 de țări și organizații internaționale. În cadrul conferinței a avut loc ședința plenară privind rolul culturii în dezvoltarea stabilă în cadrul Agendei de dezvoltare post – 2015, ședința finală „Viitorul culturii sau cultura viitorului“, precum și mese rotunde tematice: „Patrimoniul cultural ca factor în consolidarea comunităţii umane și spirituale”, „Diversitatea culturală – cheia dialogului intercultural și dezvoltarea durabilă”, „Patrimoniului cultural imaterial în prezent, schimbarea lumii”.

În cadrul mesei rotunde „Patrimoniul cultural ca factor în consolidarea comuniunii umane și spirituale”, Secretarul de Stat a prezentat experienţa Republicii Moldova în domeniul protejării patrimoniului cultural, problemele existente în domeniul administrării patrimoniului cultural şi proiectele de restaurare implementate în ultimii ani.

 

PC: mc.gov.md
PC: mc.gov.md
PC: mc.gov.md
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine