Ideile de la Puterea a cincea, primul hackaton de jurnalism civic din Moldova

centru
Foto:PC: Puterea a cincea

A fost dat startul primului hackaton de jurnalism civic, evenimentul servind drept o modalitate perfectă de colaborare între specialiștii în IT și jurnaliști, pentru a urma un scop comun – cel de a îmbunătăți interacțiunea dintre presă și public, cu ajutorul unor aplicații web sau mobile, precum și alte instrumente IT inovatoare.

Echipele formate deja lucrează la cele mai curajoase și utile idei, iar #diez vă prezintă scurte descrieri despre proiectele participanților.

#1. YEPnews

 

PC: YEPnews

YEPnews este o platformă care unește conținutul senzațional, oferit de martori oculari, cu canalele media de vază.

#2. Inițiativa

 

PC: Puterea a cincea

O platformă de e-democrație, unde cetățenii vor putea să se expună despre anumite proiecte de legi, hotărâri de guvern sau despre deciziile luate la nivel de consilii raionale și municipale. De asemenea, cetățenii vor putea propune inițiative la nivel local și național. În plus, vor putea vizualiza câte procente din impozite se duc la rezolvarea anumitor servicii pe care și le asumă statul.

#3. Moldova Culturală

 

PC: Puterea a cincea

Aceasta este o platformă care va aduna diverse personalități culturale care, eventual, vor oferi lecții online despre istoria poporului basarabean, artă și evenimente culturale. De asemenea, platforma va servi în calitate de serviciu ce va permite utilizatorilor săi să urmărească și să vizioneze filme autohtone, dar și să citească cărți rare în format electronic.

#4. îmiplace.md

 

PC: Типичная Молдова. Кишинёв – столица мира

Aceasta va fi o resursă de trend, care va cuprinde patru componente: noutăți, articole, știri și umor, toate acestea fiind transmise simultan publicului țintă atât în română, cât și în rusă. îmiplace.md va fi o combinație dintre un site de noutăți și rețele de socializare, știrile trecând prin ultimile, întrucât rețelele de socializare la fel sunt surse de informație, dar și de venit.

#5. Dreptate.md

 

PC: Puterea a cincea

Ideea a pornit de la faptul real că numeroase cazuri de corupție se uită în timp. Propunerea echipei este de a ajunge la publicul țintă, acesta cuprinzând toate păturile sociale, prin intermediul unui call to action, astfel creând o elită culturală în Moldova.

#6. Portalul de știri „Marea Adunare Populară”

 

PC: Puterea a cincea

Majoritatea canalelor de mass-media sau, mai bine zis, informația propagată de acestea este dirijată de anumite persoane (politicieni, antreprenori), care urmăresc un scop personal. Portalul va permite unui utilizator autentificat să facă pagini proprii cu informații veridice, de interes public.

#7. I Care

 

PC: Puterea a cincea

O platformă ce promovează activismul civic al cetățenilor, precum și implicarea acestora în ameliorarea condițiilor de trai în comunitatea lor.

#8. Toate Știrile

 

PC: Puterea a cincea

Este un filtru pentru știrile de pe toate site-urile de știri, acestea fiind divizate pe categorii și va cuprinde nu doar știri despre o anumită comunitate, dar și din spațiul rural și din alte comunități.

#9. Televisor

 

PC: Puterea a cincea

Este o aplicație care va permite oamenilor simpli să contribuie la crearea unui conținut media calitativ.

Urmărește #diez pentru alte noutăți despre participanții hackatonului Puterea a cincea!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine