Educația este o componentă importantă pentru viitorul oricărui tânăr, iar dacă ai o pauză de studii mai mare sau dacă îți dorești să schimbi radical profilul tău de studiu, platformele online sunt cele mai accesibile resurse pentru a învăța ceva nou. Iată de ce, echipa #diez îți propune o serie de platforme care te vor ajuta să studiezi individual programarea și designeul web în mod interactiv și accesibil. Găsește mai jos cele mai utile resurse de studiu pentru tine.
#1. Codecademy
Pe această platformă poți să-ți dezvolți simultan abilitățile de studiu rapid și eficient, prin intermediul unor cursuri interactive. Poți învăța limbaje de programare, cum ar fi PHP-ul sau Ruby sau poți să-ți îmbunătățești abilitățile de web developer.
#2. Udacity
Descoperă abilitățile de web developer, front end developer sau vezi catalogul întreg pentru a selecta cursul potrivit, care poate fi completat între 6 și 12 luni.
#3. Code School
Ce poate fi mai interesant decât să creezi propria ta aplicație după necesitățile tale? Code School oferă un vast areal de cursuri inteligente, ce te vor ajuta nu doar să studiezi programarea de la zero, dar și să creezi o aplicație după propriile gusturi. Code School dispune de o bază de peste 40 de cursuri online în JavaScript, HTML/CSS, Ruby, Git, și iOS.
#4. W3Schools
Platforma-casă a unui web developer. W3Schools conține o serie de tutoriale și referințe la limbaje, precum HTML, CSS, JavaScript, PHP, SQL și JQuery, acoperind numeroase aspecte de studiu ale programării. Numele platformei vine de World Wide Web, adică trei cele mai importante W.
#5. Stuk.io
Programarea prin scratch poate fi la fel de creativă ca și în restul limbajelor. Vei învăța mai multe hinturi de construire a unui web scratch sau a unui dating app. Totuși, costul cursului variază între 15 și 37 de dolari SUA, în dependență de nivelul de experiență.
#6. ALISON
Un curs gratuit, dedicat celor ce doresc să învețe de la A la Z designul web. Fie că ești în căutare de un nou job, o promovare în funcție, o bursă universitară sau dorești să începi o afacere nouă, ALISON îți oferă șansa să studiezi un domeniu cu perspectivă și, eventual, să-ți îmbunătățești circumstanțele economice și să fii parte a comunității mondiale de designeri web.
#7. Platzi
Prin intermediul acestei platforme vei putea studia app și web development-ul, marketingul online, designul de interfață, administrarea serverelor și multe altele. De asemenea, vei putea interacționa în regim live cu profesorii tăi – lideri în domeniu.
#8. Code.org
Lansat în 2013, Code.org este o platformă non-profit, dedicată extinderii participării persoanelor în dezvoltarea și promovarea informaticii. Această platformă este binevenită pentru copii, întrucât la orele de cod „participă” și personajele din desene animate.
#9. BaseRails
BaseRails este o platformă de video-learning ce te va învăța să studiezi Ruby on Rails și alte tehnologii prin implementarea proiectelor reale. Colecția de cursuri în bază de proiect îți va permite să faci pașii robuști de codare a aplicațiilor, acoperind, în același timp, cele mai relevante teme din programare, API-uri și alte instrumente utilizate de către developeri.
#10. TryRuby
Un mod ușor și interactiv de a studia Ruby on Rails. Pe lângă exercițiile practice, vei savura și din amuzantele caricaturi din cadrul platformei.
#11. Treehouse
Treehouse este una dintre cele mai populare platforme pentru persoanele care doresc să-și schimbe radical modul de viață. Deși serviciile Treehouse nu sunt gratuite, numeroasele aprecieri pe forumuri, dar și impunătoarele campanii publicitare, desemnează platforma drept una utilă și de succes.
#12. DevelopPHP
O nouă platformă de cursuri video. Câteva din cursurile video cuprind traininguri despre dezvoltarea pe rețelele de socializare, programarea sunetelor, programarea orientată spre JS.
#13. Dash
Prin intermediul platformei Dash vei putea studia pașii de bază necesari unei formări continue în programare. De asemenea, vei beneficia de exerciții comune, dar și de testări individuale.
Lista de platforme urmează a fi completată!
Materialul este realizat în cadrul Campaniei de promovare a Carierei IT, implementată de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu susținerea financiară a Ministerului Tineretului și Sportului în cadrul Programului de Granturi 2015.