Legătura dintre rudele lui Filat şi fraudele de la BEM, ştiute din raportul Kroll

krollmoldova
Foto:Kroll PC: moldova.org

Mihai Ghimpu a confirmat astăzi că despre implicarea firmelor rudelor ex-premierului Vlad Filat în schemele de fraudare a Băncii de Economii se știa încă din raportul Kroll.

Liberalul a afirmat că el întotdeauna a fost pentru ca legea să funcţioneze și a spus că nu vrea să comenteze situația în care reţinerile au avut loc anume în această perioadă a negocierilor, informează hotnews.

„Şi când funcţionează, nu contează dacă eşti la nuntă, la cumetrie, legea e lege. Sper să fie totul legal, nu vreau ca noi să arătăm că doar în anumite momente funcţionează legea, ea trebuie să funcţioneze zi şi noapte. Totuşi, toţi cunoaştem că în documentul prezentat de Kroll figurează ceea ce ieri am auzit”, a spus Ghimpu.

Reamintim că ieri ofițerii CNA au reținut patru persoane, inclusiv rude ale liderului PLDM, Vlad Filat (nepotul și nașul de cununie ai lui Filat), bănuite că ar fi implicate într-o schemă de spălare a banilor şi de delapidare a mai multor miliarde de lei de la Banca de Economii. Astăzi aceștia au fost puși sub acuzare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine