Au terminat cei șase ani de facultate cu cele mai mari note. Cine sunt studenții „de aur” de la Medicină

22
Foto:PC: #diez

În timp ce alți tineri de vârsta lor merg la film sau în cluburi pentru a se bucura de tinerețe, ei stau nopțile citind cărți, încercând să asimileze cât mai multe informații, pentru a deveni buni specialiști. Astfel, după șase ani de studii, au devenit șefi de promoție, scrie Sănatate INFO.

Vorbim despre absolvenții de la medicină, care anul acesta au terminat facultatea cu cele mai mari note. Au reușit acest lucru prin muncă asiduă, spun ei, după zeci de nopți nedormite. Deși au posibilitatea să plece peste hotare, aceștia preferă să rămână acasă, să urmeze studiile de rezidențiat, după care să se angajeze în spitalele din țară.

FEv6otdbcwJB1XKnzfIHeAAlesia Tatari este șefă de promoție la specialitatea Sănătate Publică.

A terminat cei șase ani de studii cu media 9,54. Este din Dondușeni și vine dintr-o familie de medici. Mama fiind pediatru de profesie, Alesia spune că aproape toată copilăria și-a petrecut-o prin spital, alături de medici și asistenți medicali. De aici și predilecția pentru medicină. „Mama e pediatru, dar și alte rude sunt tot medici. Fiind impresionată încă de mică de munca lor, de cum reușeau ei să pună pe picioare un bolnav, am decis să fac și eu acest lucru în viață. Doar că eu vreau să previn maladiile, nu să le tratez, ceea ce e mai eficient”, ne povestește tânăra, care mai spune că a reușit să fie prima la învățătură de la facultate, după ce a renunțat la distracții și viața personală și s-a dedicat în întregime studiilor. Nu regretă alegerea, doar că, după atâta efort depus, vrea să muncească într-un sistem medical în care să se simtă apreciată.

„Am ales profesia fără să mă gândesc la aspectul financiar, dar vreau, totuși, să mă pot întreține din salariu. Vreau să mă fac medic igienist, specialiști care acum primesc un salariu de 1.200 de lei lunar, ceea ce este foarte puțin”, a mai adăugat tânăra.

Spre deosebire de mulți absolvenți de la medicină, care evită munca în satele sau raioanele țării, Alesia vrea să se întoarcă să lucreze în localitatea de baștină, acolo unde și mama ei îngrijește de sănătatea copiilor deja de câteva decenii la rând. „Vreau să merg în Dondușeni, pentru că acolo îmi este familia. Sunt singură la părinți și vreau să fiu alături de ei. În profesia mea nu e mare diferență dacă aș munci în Chișinău sau în raionul de baștină. Salariul e același și volumul de muncă la fel. Apoi, eu țin la oamenii din baștina mea și vreau să am grijă de sănătatea lor”, ne-a mărturisit tânăra. După atâția ani de studii, nu are pretenții foarte mari de la sistem – cel puțin 5.000 de lei salariu, ceea ce este puțin în realitate, dar atât de mult pentru ei.

Citește continuare pe Sănătate INFO.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine