(video) Experiența de angajare a unui beneficiar al Programului de Stagiere în Companiile IT

activ
Foto:PC: Captură foto YouTube

În perioada martie-iunie 2015, 54 de tineri din cadrul a patru colegii şi două şcoli profesionale au participat în cadrul Programului de Stagiere în companiile IT, având posibilitatea să dezvolte abilităţi şi să acumuleze cunoştinţe extrem de importante pentru viitoarea lor carieră.

Mihail Belîi şi-a desfăşurat stagierea în cadrul Bina Systems, una dintre cele 11 companii care au acceptat să fie parte a programului şi care au oferit tinerilor şansa de a se dezvolta alături de cei mai buni specialişti IT.

Tânărul a studiat specialitatea Informatica la Colegiul Industrial Pedagogic din Cahul. Pe tot parcursul stagierii, el a avut alături profesionişti experimentaţi şi a valorificat din plin oportunitatea de a acumula experienţă şi cunoştinţe valoroase.

Performanţa şi eforturile lui Mihail în cadrul stagierii au fost apreciate de companie. După încheierea programului, el a primit o ofertă de muncă şi a fost angajat.

În cadrul companiei Bina Systems şi-au desfăşurat stagierea șase tineri, trei dintre ei fiind ulterior angajaţi. Directorul companiei consideră că o carieră în IT oferă foarte multe oportunităţi şi avantaje.

Programul de stagiere în companiile TIC a avut drept scop facilitarea angajării tinerilor care studiază specialităţi TIC prin corelarea cunoștințelor teoretice cu sarcinile practice și acumularea experienței relevante. Ca urmare a participării în program, 16 tineri au primit oferte de muncă, 12 dintre ei fiind ulterior angajaţi.

Programul s-a desfășurat în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea calității învățămîntului vocaţional-tehnic în domeniul TIC”, implementat în șase institutii profesional-tehnice din Moldova de către Centrul Educațional PRO DIDACTICA şi Asociaţia Naţională a Companiilor din Domeniul TIC, cu suportul financiar al Agenţiei Austriece pentru Dezvoltare şi în strânsă colaborare cu Ministerul Educaţiei.

Reportajul este realizat în cadrul Campaniei de promovare a Carierei IT, implementată de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu suportul Ministerului Tineretului și Sportului prin intermediul Programului de Granturi, Proiectului USAID CEED II, Agenţiei Austriece pentru Dezvoltare (ADA), din fondurile Cooperării Austriece pentru Dezvoltare, sub patronajul Ministerului Educației al Republicii Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine