Devino popular la sediul Națiunilor Unite de Ziua Internațională a Tineretului

big-moderatoare-de-la-radio-moldova-tineret-premiata-la-gala-tinerilor-jurnalisti
Foto:PC: TRM

Cu ocazia Zilei Internaționale a Tineretului, care se celebrează anual pe data de 12 august, Organizația Națiunilor Unite (ONU) a organizat o campanie online cu numele „Angajamentul civic al tinerilor”.

Prin intermediul acestei campanii, care va dura până la Ziua Internațională a Tineretului, ONU permite tinerilor să-și împărtășească istoriile și ideile legate de activitățile de angajament civic, prin distribuirea fotografiilor/opiniilor și experiențelor acestora, utilizând hashtag-ul #YouthDay pe rețelele de socializare Facebook, Twitter și Instagram.

 

PC: UNFPA.md
PC: UNFPA.md

De asemenea, tinerii pot să organizeze un eveniment (la școală, într-un club de tineret sau la locul de muncă), unde vor sărbători Ziua Internațională a Tineretului.

Pentru concursul #YouthDay, pozele vor fi selectate în conformitate cu numărul de aprecieri pe Facebook de către adepții UN4Youth Facebook, iar fotografia câștigătoare va fi inclusă în designul raportului UN Headquarters, care va fi prezentat la evenimentul organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Tineretului, la sediul ONU, pe data de 12 august 2015.

Campania Ziua Internațională a Tineretului are ca scop promovarea angajamentului civic și a participării tinerilor la viața politică și publică, astfel încât aceștia să poată să fie împuterniciți și să aducă o contribuție deplină la dezvoltarea societății sale.

Ministerul Tineretului și Sportului va marca Ziua Internațională a Tineretului  prin promovarea istoriilor de angajament civic ale tinerilor din Moldova.

Ziua internațională a Tinerilor a fost desemnată de către Organizația Națiunilor Unite printr-o rezoluția adoptată în anul 1999.

Silvia Dalnițchi

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine