(foto) BEST Chișinău a invitat peste 20 de tineri să creeze propriul erou la „Sketch Factory”

11
Foto:Organizatorii și participanții proiectului „Sketch Factory: Create Your Own Hero”

Acum câteva zile a fost lansată seria de cursuri de vară „Sketch Factory: Create Your Own Hero”, destinată persoanelor care doresc să-și creeze propriul erou, iar ieri, 9 iulie, cei peste 20 de tineri participanți, veniți din 11 țări, au avut parte de o seară tradițională moldovenească, inundată de bucate gustoase și de voie bună.

„Mă simt ca acasă”, spune Dragoș Andrei Gaftoneanu, student la inginerie în Brașov, gustând din bucatele tradiționale moldovenești. Seara de 9 iulie a fost un prilej minunat pentru cei 20 de participanți să cunoască mai bine tradițiile moldovenești prin intermediul înscenării unei nunți. Să spui că această seară a fost veselă înseamnă să nu spui nimic. Tinerii au fost impresionați de tradiții, fiecare având rolul său special – cineva a furat mireasa, altcineva a jucat rolul de vornicel. Bineînțeles, au și învățat pașii esențiali pentru horă – cuiva i-a ieșit mai bine, altcuiva mai puțin, dar după fiece dans toți au ieșit afară să se odihnească.

 

Echipa #diez a discutat cu Vladlen Cauș, responsabil de relațiile cu mass-media în cadrul cursurilor de vară „Sketch Factory. Create your own hero”, el povestind că echipa BEST Chișinău organizează deja câțiva ani consecutiv o serie de cursuri de vară destinată studenților internațional. „La această ediție, a șaptea la număr, am adunat 20 de tineri din 11 țări. Acest curs academic ce va dura 10 zile a adunat acești tineri din mai multe regiuni ale Europei, pentru a-i învăța cum să creeze propriul personaj. În cadrul unor lecții interesante, ei vor învăța cum să-l cizeleze și să-l implementeze în anumite programe.”

 

Și dacă tot se află într-o țară plină de tradiții și mistere, participanții cursului academic beneficiază de un schimb intercultural. În prima seară a cursurilor, ei au organizat o tradițională sărbătoare internațională, unde fiecare a venit cu ceva reprezentativ pentru țara sa, iar în a doua seară, tinerii au cunoscut veritabilele tradiții moldovenești.

 

„Majoritatea participanților sunt încântați. Le place Moldova, le pare destul de verde și caldă, cu oameni primitori, ospitalieri și frumoși”, adaugă Vladlen. „Scopul nostru este să-i ajutăm pe studenți nu doar în dezvoltarea lor personală, dar și profesională. Ne dorim ca ei să ia ceva în plus pe lângă ceea ce studiază la universitate.”

 

Tea Shocats, venită tocmai din Croația, a mărturisit că, deocamdată, îi plac cursurile, dar și serile culturale, iar Dragoș consideră toate aceste lecții utile, deși cursurile propriu-zise, mai detaliate și mai intensive încep astăzi.

 

Orarul „Sketch Factory” este plin de ateliere de studii în domeniul tehnic și grafic, însă tinerii au oportunitatea să meargă la un weekend trip pe tărâmurile moldave, la muzee, iar în timpul liber au petreceri tematice speciale, care îi fac să se cunoască mai bine, mergând la un city rally prin Chișinău sau jucând jocuri de societate.

 

Proiectul se închide pe 15 iulie curent. Până atunci, cei 11 tineri veniți din Turcia, România, Spania, Olanda, Croația, Polonia, Italia, Rusia, Slovacia, Belgia și Estonia învață intensiv cum pot să-și aducă la viață, prin metode grafice, eroul.

 

Toți tinerii care învață la Universitatea Tehnică din Moldova sunt îndemnați să vină la BEST Chișinău, întrucât aceasta este o ocazie nu doar pentru a te dezvolta, dar și de a călători foarte mult, de a cunoaște lume nouă, aplicând la asemenea cursuri în oricare țară.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine