„Un selfie cool ar putea să te coste viaţa” – campanie de avertizare de la Guvernul rus

dangerous-extreme-selfies-Alexander-Remnev-Princess-Tower
Foto:PC: distractings.com

Guvernul rus, îngrijorat de numărul deceselor înregistrate anul acesta în rândul tinerilor amatori de selfie, a lansat cu mare pompă o campanie de prevenţie, menită să-i sensibilizeze pe tineri asupra faptului că este periculos să-şi facă fotografii oricum.

Prin broşuri, spoturi televizate, un site special şi postarea de mesaje pe reţelele de socializare, poliţia încearcă să transmită clar că „un selfie cool ar putea să te coste viaţa”, anunță Mediafax.

Rusia s-a confruntat cu numeroase flageluri în istoria sa, iar selfie-urile tocmai au intrat pe listă, comentează ziarul francez.

De la începutul anului, s-au înregistrat „cel puţin 12 accidente mortale şi peste 100 de răniri” implicând persoane care încercau să-şi facă selfie-uri, iar această tendinţă este „în creştere”, îşi exprimă regretul Elena Alekseieva, o purtătoare de cuvânt a Ministerului de Interne.

O asociaţie militează ca în şcolile publice să fie predate „cursuri de selfie”. Iată cum arată regulile pentru a face un selfie:

 

„Nu-ţi face poză în timpul unei avalanşe”

Într-un ultim incident funest, o tânără în vârstă de 21 de ani şi-a tras un glonţ în cap în timp ce se fotografia cu o armă. Ministerul de Interne a conceput un semn prin care interzice această „practică”, după modelul semnelor din Codul Rutier, pentru a fi înţelese de toată lumea.

Alt semn atrage atenţia asupra pericolului căruia te expui dacă te fotografiezi cu o grenadă. Nici în acest caz nu este vorba despre imaginaţia vreunui PR-ist, ci despre moartea, în aceste condiţii, a doi adolescenţi, în Ural, care a inspirat mesajul.

„Nu-ţi face singur poză cu un animal sălbatic care seamănă cu un tigru din Siberia”, „Nu sări pe un tren în timp ce te fotografiezi” sau „Nu-ţi face poză în timpul unei avalanşe”, îndeamnă alte mesaje.
„Înainte să-şi facă un selfie, oricine ar trebui să se gândească la faptul că goana după tot mai multe «likes» poate duce la moarte şi că această fotografie poate deveni postumă”, conchide Alekseieva, aproape filozofic, într-un comunicat.

 

PC: MVD Rusia

Cazuri de „death selfie” se întregistrează peste tot în lume, nu doar în Rusia, avertizează site-ul Rue 89, care prezintă o listă cu astfel de accidente mortale – de la căderea unei familii de polonezi de pe o faleză în Portugalia şi până la cazuri ale unor persoane zdrobite de tren, care cad din tren, se îneacă sau se electrocutează -, sugerând că ideea ruşilor ar putea să-i intereseze şi pe alţii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine