Doi minori reținuți de poliție: Furau mașini, se plimbau, apoi le abandonau

hot_automobile_cugetliber_ro
Foto:PC: moldova.org

Doi minori în vârstă de 14 ani au fost reținuți de către oamenii legii pentru faptul că ar fi răpit două automobile de model „Mazda” şi „Peugeot” din sectorul Botanica al capitalei.

Potrivit Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău, tinerii furau automobilele, se plimbau, iar ulterior, le abandonau pe stradă. În cadrul audierilor, suspecții și-au recunoscut vina, povestind cu lux de amănunte cum au furat automobilele. Aceștia și-au motivat acțiunile prin faptul că își doreau să se plimbe prin oraș. Potrivit lor, automobilele le împingeau, apoi le porneau cu ajutorul unei şurubelniţe. La unul dintre automobile, parbrizul lateral era deschis, fapt ce le-a permis să intre cu uşurinţă în interior, iar la al doilea automobil au forţat lacătul de la portieră. Ulterior, unităţile de transport erau abandonate, iar un automobil a fost găsit de poliţişti pe traseul Chişinău – Anenii Noi.

Oamenii legii au constatat că tinerii nu sunt la prima abatere. Anterior, aceştia au fost reţinuţi de poliţie pentru mai multe infracţiuni patrimoniale. În acest context, au fost iniţiate două cauze penale pentru  răpirea mijlocului de transport. Pe numele tinerilor au fost pornite mai multe dosare penale. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă să fie privați de libertate pe un termen de la trei până la cinci ani.

Angelina Mașcauțan

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine