Angajații Facebook sunt predominant bărbați

fb
Foto:PC: officesnapshots.com

Facebook a dezvăluit noile date demografice ale companiei și cifrele demonstrează că, în timp ce acolo „predomină” bărbații de rasă albă, totuși brațele de muncă diferă un pic de diversitatea anului trecut.

Prin urmare, potrivit raportului, circa 68% din forța de muncă sunt bărbați, unde 55% din cei ce sunt din SUA sunt albi. Aceste numere sunt un pic mai mici în comparație cu anul trecut, unde din 69% de bărbați, 57 de procente erau albi.

Unul din scopurile companiei din Silicon Valley este de a propaga diversitatea în rolurile specific-tehnice și tehnologice. Totuși, Facebook, ca și o mulțime de alte companii, încă este departe de conceptul egalității în aceste domenii. Facebook a raportat că, la fel ca și anul trecut, 94% din rolurile tech din companie sunt deținute de către lucrătorii albi sau asiatici.

A scăzut procentajul bărbaților ce dețin roluri de acest gen, însă nu și la capitolul de senior leadership. Totuși, directorul global pe diversitate a companiei, Maxine Williams, afirmă cu mândrie că fiecare procent de schimbări, cât de mic ar fi el, a necesitat eforturi enorme.

Potrivit Re/Code, compania depune eforturi interne pentru a dezvolta aceste date statistice. Aceasta recent a început testarea unui program „Diverse Slate Approach”, care are scopul de a angaja manageri în departamente specifice pentru a intervieva pentru fiece nouă poziție deschisă cel puțin un candidat ce face parte din grupul minoritar. Deocamdată, acesta este un program pilot.

De asemenea, un alt program pe nume „Facebook University” are intenția de a angaja absolvenți universitari în campusul companiei pentru internshipurile de vară.

Mai jos sunt câteva scheme ce explică situația companiei:

 

PC: Facebook
PC: Facebook
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine