Alegeri Locale: Leancă și Filat îl susțin pe Dorin Chirtoacă în turul doi

IMG_0234
Foto:PC: bloguvern.md

Blocul lui Iurie Leancă și Partidul Liberal Democrat din Modlova îl susțin pe Dorin Chirtoacă în turul doi al alegerilor locale. Anunțurile în acest sens au fost făcute astăzi de către Oazu Nantoi și Vlad Filat în cadrul unor briefinguri de presă.

Blocul lui Iurie Leancă îl susține pe Dorin Chirtoacă în turul doi, dar insistă pe lupta cu corupția la Primărie

Blocul Electoral „Platforma Populară Europeană din Moldova – Iurie Leancă” cheamă alegătorii să-l voteze duminică pe Dorin Chirtoacă la funcția de primar al Chișinăului, iar în suburbii să susțină candidații PPEM: Eleonora Șaran la Durlești, Victor Mardare la Grătiești, Serafim Isac la Ghidighici și Tatiana Postolachi la Tohatin. „Aceste voturi vor fi date pentru dezvoltarea Chișinăului ca municipiu și pentru continuarea parcursului european al Republicii Moldova”, a precizat, în cadrul unui briefing de presă, consilierul municipal din partea PPEM, Oazu Nantoi.

El a subliniat că angajamentele blocului pentru Chișinău rămân neschimbate și foarte ferme: combaterea corupției, în special prin reorganizarea Primăriei și a modului în care aceasta activează, servicii și infrastructură mai bune pentru locuitori și sporirea investițiilor și a activității economice în municipiu. „Echipa PPEM din Consiliul Municipal va promova cu toată insistența aceste angajamente. Și interesul cetățeanului va prima! Însă aceste angajamente pot fi realizate doar dacă sunt susținute de o majoritate pro-europeană în Consiliul Municipal Chișinău și de Primarul General”, a afirmat Oazu Nantoi.

„Duminică trebuie să dăm o ripostă hotărâtă exponenţilor forţelor ostile dezvoltării normale a ţării” – Vlad Filat

„În ultimul timp, politica moldovenească e populată tot mai intens cu elemente ostile dezvoltării ţării, cu agenţi ai intereselor străine cu diverşi aventurieri, paraşutaţi aici cu scopul clar de a destabiliza situaţia, de a arunca Republica Moldova în haos. Declaraţia a fost făcută de preşedintele PLDM, Vlad Filat, în cadrul unei conferinţe de presă.

Liderul PLDM a atenţionat opinia publică asupra pericolelor ce planează asupra societăţii, odată cu tentativele de pătrundere a elementului criminal pe eşichierul politic. Cazul ieşit din comun, când candidatul PLDM la funcţia de primar al localităţii Racovăţ, Mihail Andrieş, a fost atacat în stil banditesc – demonstrează faţa adevărată a celor pentru care legea e doar o noţiune abstractă şi care încearcă să aducă în politică elemente de luptă specifice lumii criminale.

„Astfel de manifestări criminale trebuie să aibă o ripostă pe măsură, pentru că numai pe această cale vom putea fi siguri că ele nu se vor extinde la nivelul întregii ţări”, a spus liderul PLDM, accentuând că turul doi al alegerilor generale trebuie privit şi prin prisma neadmiterii ascensiunii elementului criminal în politică.

„Duminică, trebuie să dăm o ripostă hotărâtă exponenţilor forţelor ostile dezvoltării normale a ţării. Moldova trebuie să fie un spaţiu al libertăţii şi democraţiei şi ţin să le transmit un mesaj clar celor care încurcă politica cu reglările de conturi din lume criminală: Nu veţi reuşi! Nu vă vom permite să importaţi în politică modul vostru de viaţă. Dacă nu înţelegeţi că politica se face cu argumente, cu idei, dar nu cu ranga, nu aveţi decât să plecaţi şi să vă manifestaţi în mediul pe care-l simţiţi al vostru”, a declarat Vlad Filat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine