Tinerii au dialogat prin desene și fotografii la biblioteca Hașdeu din Chișinău

expo4
Foto:PC: Sergiu Ștefan

În cadrul expoziției de fotografii și desene pe tematica dialogului intercultural, care poate fi văzută la Biblioteca Hașdeu până pe 30 iunie, elevi din nouă raioane ale ţării au participat la un concurs naţional prin care au demonstrat semnificaţia dialogului intercultural în societate. Cei mai buni au fost premiaţi.

Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova (CNTM) a organizat concursul de fotografie şi desen pe tema „Dialoguri Interculturale”. Acesta a avut loc în cadrul proiectului „Dialog intercultural în Moldova”, implementat de către, cu suportul Fundaţiei pentru Copii Pestalozzi (Elveţia).

Concursul a avut drept scop promovarea şi sensibilizarea populaţiei cu privire la dialogul intercultural şi importanţa educaţiei interculturale. La concurs au participat elevii din raioanele: Ungheni, Cahul, Cimişlia, Soroca, Bălţi, Edineţ, Hânceşti, Chişinău şi UTA Găgăuzia.

Pe lângă cele nominalizate, a luat parte şi localitatea Ghidighici. Fiecare participant a demonstrat în mod creativ viziunea sa asupra conceptului de dialog intercultural. Lucrările elevilor au fost apreciate conform criteriilor bine stabilite: creativitatea, ingeniozitatea, respectarea tematicii, originalitatea.

 

PC: Sergiu Ștefan
PC: Sergiu Ștefan

Lucrările propuse pentru concurs au fost prezentate pe parcursul acestei săptămâni în cadrul unei expoziţii organizate la biblioteca „B. P. Hașdeu” din Chişinău. „Participarea unui număr mare de elevi în cadrul concursului denotă faptul că acesta şi-a atins obiectivele propuse. Dialogul intercultural are un impact pozitiv în dezvoltarea societăţii”, a precizat Cătălina Dumbrăveanu, coordonatorul proiectului.

„Am acumulat o frumoasă experienţă participând la acest minunat concurs. Dialogul intercultural ne ajută să stabilim o prietenie între oamenii de diferite etnii. Am avut posibilitatea să ne expunem opinia şi să vedem cum înţeleg asta şi alţi colegi”, a menţionat Alina Moscalu, premiantă, elevă în clasa a VII-a, LT „Universum” din Sărata Galbenă, Hânceşti.

 

PC: Sergiu Ștefan
PC: Sergiu Ștefan

Autorii celor mai bune cinci lucrări vor fi premiați, oferindu-li-se posibilitatea de a participa gratis la şcoala de vară „Uniţi prin diversitate”, organizată la nivel naţional.

Un articol de Sergiu Ștefan

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine