(video) Atenție la scăldat: Un minor s-a înecat, iar alte trei persoane au fost salvate

salvare_inec
Foto:PC: radioiasi.ro

Cazul tragic s-a întâmplat ieri, 13 iunie, în jurul orei 17:00, după ce scafandrierii Detașamentului căutare-salvare numărul 1 au fost alertați să intervină pentru recuperarea unui minor, care s-a înecat într-un bazin acvatic din localitatea Hârtopul Mic, raionul Criuleni.

Fata de opt ani a venit la scăldat cu copii de vârsta ei, fără supravegherea maturilor. Aceasta a mers în iaz și după câteva minute a alunecat pe un prag de pământ din apă, s-a scufundat și s-a înecat. Cei de pe mal au alertat serviciile de urgență.

Echipa de scafandrieri ajunsă la fața locului a căutat corpul fetei timp de 10 minute și l-a găsit la o distanță de șase metri de la mal. În acest context, salvatorii roagă repetat părinții și cei care au în grijă minori să nu-i lase să plece fără supraveghere la scăldat, pentru a evita cazuri cu sfârșit tragic.

Tot ieri, de intervenția salvatorilor a fost nevoie în Chișinău, la lacul Valea Morilor. Aici, trei persoane au fost salvate de către angajații stației de salvare, la intervale diferite de timp. O femeie de 46 de ani și doi băieți de 20 de ani au mers la adâncime și au fost în pericol de a se îneca. Datorită intervenției prompte a salvatorilor, toți trei au fost salvați și sunt în afara pericolului.

Serviciul Situații Excepționale recomandă atenție maximă celor care au probleme de sănătate și celor care au consumat băuturi alcoolice, pericolul în aceste cazuri fiind mai mare. Este indicat scăldatul doar în bazinele acvatice special amenajate și până la indicatoarele stabilite pe suprafața apei. Interzis este înotul cu obiecte improvizate și săriturile în apă de la înălțimi periculoase.

De la începutul lunii mai până în prezent, pe teritoriul republicii au fost înregistrate șase cazuri de înec, dintre care doi minori.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine