La Călărași ca și în Chișinău: Tinerii i-au lăsat pe restul să aleagă primarul

cl
Foto:Una dintre secțiile de vot din orașul Călărași

Astăzi, 14 iunie, au loc Alegerile Locale Generale. Pe parcursul a câtorva luni, întreaga țară a fost mobilizată să meargă la vot și să-și voteze candidatul preferat, care, în viziunea fiecăruia, ar putea contribui la prosperarea și dezvoltarea Republicii Moldova.

Echipa #diez a reușit astăzi să fie prezentă și într-o localitate din țară, și anume în raionul Călărași, unde alegătorii au fost așteptați la urne pentru a-și vota administrația locală.

Astăzi, raionul Călărași a deschis secții de votare în 28 de localități, iar în însuși orașul Călărași, unde a fost prezentă echipa #diez, alegătorii au putut merge la una din cele nouă secții prezente și alege între cei opt candidați la funcția de primar, 10 partide la funcțiile de consilieri locali, numărul membrilor fiecărei echipe variind de la 13 la 25 de persoane. Până astăzi, în calitate de primar a fost un reprezentant al Partidului Democrat din Moldova.

 

PC: Facebook
PC: Facebook

În după-amiaza zilei de 14 iunie, secția de vot din Liceul Teoretic „Mihail Sadoveanu” al orașului Călărași nu a fost inundată de alegători – au fost prezenți mai mulți observatori decât cetățeni, iar după observațiile făcute în cadrul secției, un interes mai mare l-au avut cetățenii de vârsta a treia decât tinerii.

Deocamdată, regulile de supraveghere au fost respectate cu rigoare, fiind verificate cum se cuvine actul de identitate cu fișa de însoțire. Urnele au fost bine supravegheate, deși ar fi fost mult mai bine dacă fiecare din cele trei fișe de vot își avea urna sa. În plus, echipa delegată pentru a răspunde de persoanele ce doresc să-și exercite datoria de vot la domiciliu și-a îndeplinit cu seriozitate misiunea, având nu doar un comportament diplomatic, dar și creând o atmosferă degajată.

 

s2

Amintim că după ora 19:00, rata de participare a alegătorilor la vot a trecut de 44 de procente. În raionul Călărași, din numărul total de alegători înscriși în lista electorală, care este puțin peste 62 de mii de persoane cu drept de vot au votat aproximativ 25 de mii de persoane. Secţiile de votare sunt deschise de la ora 7.00 până la ora 21.00.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine