Road Trippin – blogul care povestește călătoriile moldovenilor în jurul lumii

roadcollage
Foto:RoadTrippin.me

Creatorul blogului este Valeriu Cazan, căruia, fiind student Erasmus în Germania, la un stagiu de practică, i-a venit ideea să colecteze în același loc experiențele de călătorie a mai multor cetățeni ai Republicii Moldova.

„Sunt in Germania de 3 luni, pentru un stagiu de practică, și orașul în care mă aflu (Chemnitz) e la 160 km de Praga și 260 km de Berlin. Când am ajuns aici, mi-am cumpărat un Canon din banii pe care i-am primit de la Erasmus ca bursă. Am făcut câteva călătorii și am arătat prietenilor fotografiile din aceste călătorii. Le-au plăcut mult și așa mi-a venit ideea să împărtășesc experiențele mele și cu alți oameni. Așa a apărut www.roadtrippin.me.

 

Valeriu Cazan în Praga PC: Arhivă Personală
Valeriu Cazan în Praga PC: Arhivă Personală

Apoi mi-a venit ideea să nu mă limitez doar la experiențele mele, ci să public articole scrise și de alte persoane, cu experiențele lor de călătorie. Astfel, roadtrippin e o platformă pe care oricine poate să-și împărtășească experiențele din călătorii”, ne spune Valeriu Cazan, creatorul blogului.

 

Călătorii PC: Road Trippin
Călătorii PC: Road Trippin

De ce Valeriu face asta?

„Pentru că mie, de exemplu, înainte să merg pentru prima dată în Praga, mi-au fost foarte utile sfaturile prietenilor mei care au mai fost în Praga. Practic, asta am făcut și eu, un loc în care afli din experiența altor oameni. Știu deja ce fel de bere să bei și unde să mergi, de unde să închiriezi o bicicletă și în ce restaurant găsești cele mai bune stakeuri. Sunt pasionat de călătorii și fac chestia asta din plăcere. Și îi îndemn pe toți care sunt ca mine să împărtășească experiențele lor”, mai adaugă tânărul aventurier.

 

Cristina în Mocano PC: Road Trippin
Cristina în Mocano PC: Road Trippin

Pe Road Trippin puteți găsi deja sfaturi despre Berlin, Praga, Marseille, Monaco, Geneva, Barcelona, Veneția și Dresden.

În echipa lui Valeriu, mai este și Cristina, căreia îi place să exploreze culturi noi şi să culeagă din ele tot ce e mai fin. „Sunt „a citizen of the world”, dar devotată ţării natale, unde se află persoanele cele mai aproape sufletului”, spune ea.

Pagina de Facebook a blogului de călătorii o găsiți aici: Road Trippin.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine