(doc) Ei sunt câștigătorii concursului Național de Business Planuri pentru Tineri, 2015

10421506_446668945493533_1382170822636205185_n
Foto:PC: Facebook/AFAM - Asociația Femeilor Antreprenoare din Moldova

Asociaţia Naţională a Tinerilor Manageri din Moldova (ANTiM), cu susținerea Fundației ARGIDIUS și a partenerilor locali, a organizat, în perioada februarie – iunie 2015, ediţia a XI-a a Concursului Naţional de Business Planuri pentru Tineri (CBP 2015).

Scopul acestui concurs este de a promova ideile tinerilor care doresc să-și deschidă propria afacere, astfel contribuind la dezvoltarea social-economică a țării noastre. Concursul Național de Business Planuri este destinat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, care doresc să inițieze sau să dezvolte propria afacere. Concursul este organizat anual, începând cu anul 2004, bucurându-se de mare succes în rândul tinerilor cu inițiativă antreprenorială.

Etapa finală a acestui concurs este GALA IDEILOR DE AFACERI, unde au fost anunțate rezultatele și premiați finaliștii concursului. Astfel, 21 de afaceri prezentate de către tineri au obținut susținere financiară pentru dezvoltare.

Sumele care au fost oferite câștigătorilor sunt cuprinse între 60.000 lei și 180.000 lei. Concursul s-a desfășurat în două etape. Cei selectați, ulterior, au fost invitați pentru interviu. Din cei prezenți la interviu au fost selectate doar persoanele care au avut acces la instruire online începând din luna aprilie – nelimitat. Participanții au avut posibilitatea să adreseze întrebări şi să primească răspunsuri prin intermediul sistemului de învățământ la distanță. Susținuți de către formatori și o echipă de mentori – oameni de afaceri și profesioniști din domenii diferite, participanții au ajuns la finală, prezentând planul de afaceri, conform cerințelor concursului.

Planurile de afaceri prezentate au fost evaluate de către 2 echipe de juriu independent (prezentarea orală și evaluarea planului scris) și doar 25 de afaceri vor obține susținere financiară, în valoare totală de 1.770.000 lei.

Premiul mare, în valoare de 180 de mii de lei l-a câștigat Alexei Micu din Şoldăneşti. Tânărul antreprenor deţine o livadă de nuci.

Vezi mai jos lista câștigătorilor și punctajele primite de aceștia:

business

Broșura cu idei de afaceri CBP 2015

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine