(video) Gest emoționant: După „Takk Norge!”, norvegienii spun „Noroc, Moldova!”

PURCARI
Foto:PC: Captură video

În luna aprilie a acestui an, Purcari a publicat un filmuleț în limba norvegiană, prin care mulțumea poporului norvegian pentru acceptarea vinurilor sale pe piața lor monopolistă. Filmulețul a devenit viral, iar reacțiile norvegienilor au fost dintre cele mai pozitive.

Unele dintre aceste reacții au fost ale unui grup de norvegiene, membre ale unei mișcări internaționale de voluntare, care au venit în vizită la Château Purcari și ne-au spus cât de încântate sunt de vinurile moldovenești și de filmulețul nostru către poporul lor. În aceeași vizită, am filmat mesajul lor către moldoveni, în limba română.

Aveți o istorie extraordinară a vinului, iar sinceritatea muncitorilor din spotul Takk Norge ne-a cucerit. Fiind în Norvegia, prietenii mei au văzut și au apreciat spotul”, ne-a mărturisit Liv Selma Handeland, una dintre voluntare.

Este prima experiență de acest gen – nu am mai vorbit în fața camerelor, mai ales în limba română. Sper să înțelegeți ce spun”, a spus Edle Utaaker, o altă participantă a spotului.

Mariana Balaban, PR Manager Purcari: ,Le suntem recunoscători doamnelor voluntare pentru că și-au sacrificat vizita la Purcari pentru a adresa mesajul în limba română. Au fost foarte receptive și entuziasmate că vor participa în acest proiect. Totodată, am fost surprinși de capacitățile lor de însușire a replicilor în limba română”.

Amintim că din septembrie 2014, vinurile Purcari şi Bostavan au fost acceptate în rigidul monopol al produselor alcoolice din Norvegia, după mai bine de patru ani de negocieri. Astfel, ele au devenit singurele vinuri moldoveneşti pe piaţa norvegiană. Vedeți mai jos spotul de mulțumire Takk Norge:

Despre Vinăria Purcari

Vinăria Purcari, fondată în 1827, este cea mai veche vinărie din Moldova. Prima medalie de aur a fost obţinută în 1878, la Expoziţia Mondială din Paris, când oenologii francezi au fost profund impresionaţi de aroma bogată şi culoarea intensă a vinului Negru de Purcari, care a întrecut chiar şi vinurile de Bordeaux. De-a lungul anilor, colecția de vinuri Purcari a câștigat peste 140 de medalii la cele mai prestigioase concursuri internaționale ca Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge International du Vin, dar și legendara apreciere la curtea regală din Marea Britanie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine