La Chișinău a avut loc cea de-a doua ediție a concursului „Science Slam Moldova”, care este o competiție unde patru tineri din domeniul științei prezintă cât mai amuzant o cercetare de-a lor.
Câștigătorul acestei ediții este etologul și doctorul în biologie Dorian Furtună, care a vorbit despre „Agresivitatea noastră cea de toate zilele și ce facem cu ea”.
„Scopul evenimentului „Science Slam” este de a promova știința și inovația din Republica Moldova. Avem oameni foarte talentați în țara noastră care lucrează asupra unor proiecte de valoare. „Science Slam” oferă inovatorilor și cercetătorilor o platformă de promovare, dar și o oportunitate unică de a primi reacții din partea colegilor, cât și din partea publicului larg asupra teoriilor, lucrărilor și activităților practicate. Misiunea „Science Slam” este de a ridica nivelul de interes public în cercetare și inovație, astfel asigurând o dezvoltare durabilă a societății noastre”, spune Daniel Todercan, Senior Project Manager DAS Foundation.
„Science Slam ne-a oferit oportunitatea de a vorbi despre propria cercetare științifică unui public larg, într-o manieră distractivă și într-un context competițional. Am avut prilejul să comunic despre cercetările mele, să-mi fac cunoscute ideile și să acumulez mai multă experiență oratorică. În Republica Moldova avem nevoie de astfel de evenimente de promovare a științei. Organizatorii „Science Slam” sunt bravo pentru faptul că promovează așa inițiative”, a declarat Dorian Furtună după concurs.
Concursul „Science Slam Moldova” a fost organizat de Academia de Științe a Moldovei în colaborare cu Centrul Proiecte Internaționale, Rețeaua Punctelor Naționale de Contact și DAS Foundation. Proiectul este susținut financiar de Comisia Europeană în cadrul programului cadru HORIZON2020, GA:2014/346-992, www.h2020.md.