Maia Sandu: „Dacă voi fi demisă, mă voi retrage din viața publică”

maiasandu2
Foto:Maia Sandu, ministrul degrevat al Educației al Republicii Moldova

„Dacă voi fi demisă din funcția de ministru al Educației, mă voi retrage din viața publică, din PLDM și nu voi continua o carieră politică”, a declarat ministrul Educației, Maia Sandu în cadrul emisiunii „Pahomi” de la postul de televiziune Realitatea TV, transmite IPN.

„Nu voi accepta mai mult nicio funcție publică. Am obosit foarte mult. Mai am nevoie să-mi redresez și starea financiară. PLDM nu m-a format pe mine, mm decis să ader la formațiune doar pentru faptul că am fost susținută în reforma în educație. Oficial, nu sunt membru de partid. Nu este exclus ca acest Guvern să fie demis. Voi accepta să rămân doar în calitate de ministru al Educației pentru a continua reformele. Există riscul că un alt ministru ar putea să oprească reformele începute. Mi-aș dori foarte mult ca după plecarea mea să rămână echipa și să continue reformele. Asemenea reforme se fac în 4-5 ani”, a declarat Maia Sandu.

În cadrul aceleași emisiuni, Maia Sandu a mai declarat că unica soluție pentru a determina instituțiile statului să funcționeze este presiunea publică. „Mi-i greu să cred că instituțiile statului vor să elucideze corect cazul cu BEM. Singura soluție este presiunea societății, să-i pună la stâlpul rușinii, dar nu cred că vom reuși în două săptămâni. Este nevoie de mai mult timp și de o presiune continuă din partea populației ca lucrurile să se miște încet. Guvernul nu poate face prea multe în acest caz. Procuratura, CNA, Banca Națională sunt instituții independente, Guvernul nu poate să le dicteze ce și cum să facă”, a declarat ministrul Educației.

Întrebată despre potențiala fuziune a instituțiilor de învățământ superior, Maia Sandu a spus că deocamdată această problemă se discută. „A fost formată o comisie din experți care lucrează asupra optimizării numărului instituțiilor de învățământ superior. Este o propunere din cadrul unui proiect al UE”, a spus Maia Sandu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine