(foto) Amatorii de gustoșenii sunt așteptați pe 24 mai la cel mai delicios festival din Moldova

collage66
Foto:Amatorii de dulciuri sunt așteptați pe 24 mai la „Mai Dulce - Festivalul Tradițiilor Dulci”

Cel „Mai Dulce” festival din Moldova revine cu o nouă ediție. 8 ore pline de distracție dedicate tradiției de a ne a ne îndulci cu ajutorul mâinilor mamei și cu cele mai dragi rețete tradiționale.

O tonă de deserturi delicioase, târgul copiilor cuminți, ateliere gastronomice, jocuri, târg de artizanat, ateliere de creație pentru pici, împletitul cosițelor, face-painting, tobogane, proiecte fotografice și multe altele vă așteaptă la cea de-a III-a ediție a Festivalul Tradițiilor Dulci „Mai Dulce”, organizat de Klumea.

CUM NE ÎMBRĂCĂM?

La 24 mai, începând cu ora 12:00, cartierul ce cuprinde intersecția străzilor Veronica Micle și Vlaicu Pârcălab va îmbrăca culorile curcubeului. Vă rugăm să fiți complicii acestei distracții și să veniți îmbrăcați cât mai colorat, așa ca o privire aruncată asupra voastră să trezească zâmbet și poftă de distracție.

IMG_4872

CIREAȘA DE PE TORT

Pentru câteva ore, vă veți teleporta într-un rai al torturilor, biscuiților, tartelor, plăcintelor gătite de cele mai iscusite gospodine și bucătari, iar „Cel mai delicios desert tradițional” şi „Cel mai delicios desert internațional” din cadrul festivalului vor primi premii de la Doxy Terra și mult râvnitul trofeu „Cireașa de pe tort”, realizat de data aceasta de Irina Brăiescu, o meșteriță iscusită în ale suvenirelor din lemn, născute sub numele Bray’s.

5

ATELIERE GASTRONOMICE CU 5 INIMIOARE

În cadrul Teatrului Gastronomic cu Zahăr 5 Inimioare veți avea ocazia să învățați live de la cinci bucătari iscusiți câte o rețetă de desert şi secretul preparării acesteia. Atmosfera festivalului va fi asigurată de DJ Victor Codek, Guz, Vera Țurcanu, Valea Norilor, Miriam, Wonder City, Andy Oncea & Mihaela Handuca.

IMG_5010

ATELIERE COGNITIVE CU APA OM

Copiii vor putea participa la diverse activități cognitive și distractive, organizate de echipa creativă de la Apa OM.

TÂRGUL COPIILOR CUMINȚI

Și în acest an, pe teritoriul festivalului Mai Dulce 2015 va fi organizat Târgul Copiilor Cuminți, un loc în care copiii vor putea să-şi vândă cărțile, hăinuțele sau jucăriile de care s-au plictisit. Este o șansă extraordinară pentru cei mici să învețe să comunice, să negocieze și să se debaraseze de timiditate.

IMG_5045

 

CAUZĂ DE BINEFACERE

Evenimentul are și o cauză de binefacere. „Am ales să împărțim profitul festivalului cu proiectul „Arterapia”, lansat de Klumea, în cadrul căruia ne-am propus să adunăm fonduri pentru decorarea spațiilor de spitale pentru copiii din Chișinău. Credem că prin contribuția și efortul fiecăruia dintre noi, șederea micuților în spital poate fi puțin mai plăcută, dacă vor fi înconjurați de o atmosferă de poveste, creată cu ajutorul unui grup de pictori și designeri grafici”, notează organizatoarea evenimentului, Nata Albot.

IMG_5089

Festivalul Tradițiilor Dulci – Mai Dulce are drept scop Promovarea și Păstrarea tradițiilor de patiserie casnică, Promovarea brandurilor locale care produc haine pentru copii, Susținerea tinerilor artizani şi educarea copiilor să comunice, să negocieze şi să interacționeze cu semenii și adulții.

Biletele pentru eveniment pot fi achiziționate acum online de pe iTicket.md. Costul unui bilet este de 40 lei. Copiii până la 7 ani vor beneficia de intrare gratuită.

Un eveniment sprijinit de: Zahăr 5 inimioare si Apa OM.

Parteneri: Creme de la Creme, Lia Fia, DoxyTerra.

afis

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine