Epopeea BEM: Furtul banilor s-a petrecut înainte de venirea lui Shor

bema
Foto:Epopeea Băncii de Economii PC: budgetstories.md

Declarațiile făcute de procurorul general, guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM) și directorul Centrului Național Anticorupție (CNA) dau o nouă turnură în scandalul din domeniul bancar.

Din cele spuse de cei trei șefi de instituții implicate în ancheta furturilor de la BEM, reiese că omul de afaceri Ilan Shor a preluat în anul 2013 conducerea băncii, aceasta fiind golită până la vânzarea ei de către stat. „La Banca de Economii s-a furat cu sacul. Zilnic se scoteau pachete cu bani. Furturile nu au început în 2014 sau în 2013, ci cu mult înainte. Acestea s-au acutizat în 2009”, a declarat Corneliu Gurin, de la tribuna Parlamentului, informează AllMoldova.

La rândul său, Viorel Chetraru a recunoscut că CNA a început o anchetă privind dispariția banilor de la BEM încă în 2013, care însă a fost oprită.

Mai mult, Chetraru a spus că Shor, venind în calitate de administrator BEM, a făcut și recurs la CNA, privind stabilirea apariției acestei găuri la bancă.

Chetraru nu a precizat dacă i s-a răspuns la această apelare și nici unde s-a ajuns cu ancheta din acel an. Pe de altă parte, nici deputații nu au insistat să afle detalii, evitând această declarație.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine