Test electoral 2015 – platforma care te ajută să alegi candidatul potrivit la Primărie

testcollage
Foto:Test Electoral 2015

În campania electorală a alegerilor locale din 2015 a fost relansat Testul electoral, care ajută potențialii alegători să analizeze opțiunile politice ale concurenților electorali privind diverse probleme care pot fi soluționate de către Autoritățile Publice Locale.

Test electoral este o platformă online care are scopul de a ajuta alegătorul să vizualizeze candidații politici cu care acesta are cele mai multe viziuni comune pe teme politice, economice, sociale, etc.

Testul este realizat pentru patru municipii: Chișinău, Bălți, Comrat și Cahul. Fiecare municipiu are întrebări specifice localității sale.

Testul din 2015 este compus din două etape: răspunzi la primele 25 de întrebări și vei putea vedea un rezultat sau mai răspunzi încă la 31 de întrebări pentru a avea un rezultat mai exact.

 

Test Electoral 2015
Test Electoral 2015

Iată câteva afirmații din cele 56 din Testul Electoral:

# Piste pentru bicicliști trebuie să fie create în mod obligatoriu

# Parcările pe trotuar trebuie interzise

# Separarea deșeurilor trebuie să fie obligatorie

# Gara Auto centrală trebuie transferată în altă locație

 

Test Electoral 2015
Test Electoral 2015

Scopul proiectului este de a oferi posibilitate alegătorului să măsoare distanța dintre opiniile sale și ale candidaților politici înscriși în cursa electorală. Mai mult, acesta este un test educativ: respondenții află mai multe despre sine și despre candidații politici.

În Test electoral sunt incluși toți concurenții electorali care au fost înregistrați sau au depus actele la Comisia Electorală Centrală (CEC), indiferent dacă e bloc electoral, partid politic sau candidat independent.

Respondentul, după parcurgerea testului, obţine rezultatul testului sub forma listei tuturor concurenţilor electorali cu indicaţia procentajului de coincidenţă a răspunsurilor pentru fiecare. De asemenea, se oferă tabelul în care se pot compara răspunsurile proprii cu cele ale fiecărui concurent electoral.

 

Exemplu de rezultate ale Testului Electoral 2015
Exemplu de rezultate ale Testului Electoral 2015

În cazul în care pe pagina rezultatelor un concurent electoral a obținut un punctaj maxim, atunci la partajarea linkului pe Facebook va apărea sigla concurentului electoral. Dacă pe pagina rezultatelor doi sau mai mulți concurenți electorali au obținut un punctaj maxim, atunci la partajarea linkului pe Facebook se va distribui sigla site-ului Test electoral, deoarece spre Facebook poate fi expediată doar o singură imagine.

Testul îl găsiți aici: Test Electoral 2015.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine