(video) Un moldovean va reprezenta Canada la Jocurile Paralimpice de la Rio 2016

Canada%20claimed%20a%20trio%20of%20medals%20at%20the%20Boccia%20Americas%20Team%20and%20Pairs%20Championships
Foto:Iulian (jos stânga) și echipa sa celebrând aurul. PC: <a href="http://www.insidethegames.biz/media/image/1516/o/Canada%20claimed%20a%20trio%20of%20medals%20at%20the%20Boccia%20Americas%20Team%20and%20Pairs%20Championships.jpg" target="_blank">insidethegames.biz</a>

Iulian Ciobanu, originar din Republica Moldova, a câștigat, împreună cu echipa sa, aurul la Campionatul Americii de boccia – un sport practicat, preponderent, de persoanele cu dizabilități.

Victoria de la sfârșitul săptămânii trecute i-a adus calificarea pentru Jocurile Paralimpice de la Rio, din 2016. Echipa Canadei a reușit pentru prima dată în istorie să învingă adversara din Brazilia, considerată una dintre cele mai puternice echipe din lume, la boccia, anunță TVR Moldova.

Lunile de muncă pe teren i-au adus lui Iulian aurul. Din august 2014 face antrenamente zilnice. Efortul a meritat, spune Iulian.

Victoria obținută la întrecerea dintre America de Sud și America de Nord îi asigură lui Iulian dreptul să reprezinte Canada, pe echipe, la Jocurile Paralimpice din Brazilia în 2016. Moldoveanul spune că responsabilitatea este enormă.

Boccia este un sport creat special pentru oamenii cu dizabilități. Concurenții încearcă atingerea unei ținte cu ajutorul unor mingi.

Deși mai este un an până la Jocurile de la Rio, Iulian Ciobanu este cu gândul chiar mai departe. Visează să participe și la competiția paralimpică de la Tokyo, din 2020. În ciuda handicapului său, Iulian este un luptător și este convins că va reuși ceea ce își propune. Despre acest lucru s-a convins în cei patru ani și jumătate de când a părăsit Moldova în favoarea pământului canadian. Iulian este căsătorit și are o fetiță.

Mai multe despre Iulian și succesele sale citește într-un articol „scris cu multă admirație de către Nata Albot” pe Klumea.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine