(video) Un grup de tineri, hoți de locuințe ce acționau în timp ce proprietarii dormeau, prinși

hoti1
Foto:PC: radioconstanta.ro

O grupare criminală specializată în furturi din locuințe săvârșite pe teritoriul capitalei a fost destructurată de forțele de ordine. Membrii grupării s-au dovedit a fi patru tineri cu vârstele cuprinse între 20 şi 35 ani, originari din raionul Cedâr-Lunga, doi dintre ei anterior fiind judecați pentru furturi în proporții mari.

Reţinerea lor a avut loc în cadrul unui plan special de investigaţii, noaptea precedentă, într-o localitate a raionului Cedâr-Lunga, fiind încătuşaţi şi escortaţi la Izolatorul de Detenţie Preventivă al Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău.

Potrivit datelor acumulate în procesul de investigaţii a furturilor săvârşite, indivizii pătrundeau în case pe timp de noapte prin forţarea geamurilor din termopan, atunci când proprietarii dormeau. Furturile au fost săvârşite pe parcursul lunii aprilie curent, în sectorul Buiucani. Deocamdată, poliţiştii au acumulat probe concludente ce demonstrează complicitatea lor în cel puţin trei cazuri. Primul furt a fost comis în noaptea spre 11 aprilie curent. Bănuiţii au pătruns într-o locuinţă din strada M. Tănase, de unde au furat mijloace financiare, precum şi automobilul de model „Toyota Auris” din garajul casei. A doua pătrundere bănuiţii au planificat-o la o casă din strada Ştefan Neaga, de unde au furat bani şi automobilul de model „Volkswagen Polo”. În al treilea caz de furt, bănuiţii au pătruns prin forţarea geamului şi au sustras un safeu metalic în care se aflau bani, bijuterii din aur, precum şi un pistol de tip „Glock”.

Pagubele materiale estimate de către proprietari se ridică la suma de aproximativ 500.000 lei.

În cadrul percheziţiilor autorizate la domiciliile lor, poliţiştii au depistat cele două automobile furate, două încărcătoare, cartuşe, pistolul de tip „Glock” ascuns într-un aragaz, telefoane mobile, un laptop, precum şi un dispozitiv de electrocutare.

Bănuiţii au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore, fiind cercetaţi penal pentru furt. Legislaţia penală în vigoare prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 până la 12 ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine