De la leadership la programare – Cursuri online gratuite pentru ultima lună de primăvară

student
Foto:PC: bookboon.com

În această lună primăvăratică ai parte de cursuri din diverse domenii, cursuri ce te vor ajuta să-ți gestionezi inteligența emoțională, să înțelegi conceptele de bază din contabilitate sau să te înveți să programezi în Python și să creezi aplicații utile.

În această nouă ediție de cursuri, vei găsi abordări diferite ale obișnuitelor obiecte studiate la facultate. Dacă vei dori, vei afla cât de rezonantă este psihologia inteligenței emoționale sau vei observa cât de algoritmică poate fi gândirea ta prin prisma rezolvării problemelor de calcul. Numărul întreg de cursuri îl găsești pe Coursera, însă cercetează și cele 7 selectate mai jos pentru a putea avea o idee clară cărei discipline dorești să dedici această ultimă lună de primăvară.

 

#1. Leadership inspirațional prin inteligență emoțională

 

PC: thehubforstartups.com
PC: thehubforstartups.com

Cursul începe pe 4 mai
Durata: 8 săptămâni
Limba de predare: engleză
Organizatorii: Universitatea Case Western Reserve

Cursul este bazat pe cercetări care au loc deja timp de decade. Cercetările sunt despre competența inteligenței emoționale și studiile longitudinale ale dezvoltării acesteia. Cursul va examina rezonanța și dezvoltarea abilității „leadershipului rezonant”, inteligența emoțională și experiența atenției, speranței și compasiunii. Utilizând cele mai noi tehnici din cercetarea neuroștiințifică, comportamentală, organizațională și psihologică, participanții vor înțelege teoria, cercetările și experiența „Magnetului Pozitiv Emoțional”, element esențial al schimbării susținute și necesare indivizilor, echipelor, organizațiilor și comunităților.

 

#2. Programarea aplicațiilor mobile pentru sistemele portabile de Android

 

PC: java.dzone.com
PC: java.dzone.com

Cursul începe pe 6 mai
Durata: 4 săptămâni
Limba de predare: engleză
Organizatorii: Universitatea Maryland, College Park

Acest curs este dezvoltat în două părți ce vor acoperi principiile fundamentale de programare, arhitectura softurilor și experiența utilizatorului în ceea ce privește aplicațiile portabile și modul lor de dezvoltare. Persoanele ce vor absolvi cursul vor fi capabile să creeze propriile lor aplicații Android și vor dezvolta un set puternic de abilități a unui viitor inginer de app-uri. A doua parte a cursului o găsești aici.

 

#3. Creierul și Spațiul

 

PC: hdimagelib.com
PC: hdimagelib.com

Cursul începe pe 11 mai
Durata: 6 săptămâni
Limba de predare: engleză
Organizatorii: Universitatea Duke

Cunoașterea anumitor lucruri ne pare a fi ceva obișnuit, însă creierul trebuie să cerceteze chiar și cele mai simple detalii ale lumii înconjurătoare și poziția ta în ea. Poți să o recunoști pe mama, să-ți găsești telefonul, să mergi la magazinul din apropiere, să joci la banjo – aceste acțiuni necesită o cercetare „a la detectiv” și o coordonare a diferitelor domenii senzoriale și motorice. Acest curs trece prin procesele obișnuite ale creierului de a crea sensul spațiului și demonstrează că focusarea spațială a creierului pătrunde în abilitățile noastre cognitive, influențând modul nostru de gândire și de a ține minte.

 

#4. Inițierea și planificarea proiectelor

 

PC: project-plan-templates.com
PC: project-plan-templates.com

Cursul începe pe 18 mai
Durata: 4 săptămâni
Limba de predare: engleză
Organizatorii: Universitatea California, Irvine

Proiectele de succes necesită o planificare detaliată. În acest curs, vei învăța rolurile-cheie și responsabilitățile managerului de proiect și ale echipei. De asemenea, vei învăța să răspunzi anumitor factori-cheie înainte de planificare pentru ca să poți îndeplini obiectivele propuse – Ce dorești să obții la finalizarea proiectelor? De ce acest proiect este atât de important pentru tine? Cine va beneficia din proiect?

 

#5. O introducere în programarea interactivă în limbajul Python

 

PC: pawelkoston.pl
PC: pawelkoston.pl

Cursul începe pe 22 mai
Durata: 5 săptămâni
Limba de predare: engleză
Organizatorii: Universitatea Rice

Acest curs, constituit din două părți, este destinat studenților care au un background slab sau chiar zero cunoștințe în studierea principiilor de bază ale creării unei aplicații simple și interactive. Limbajul ales, Python, este un limbaj de nivel înalt, ușor de învățat și utilizat în diverse cursuri de calcul oferite de Coursera. Pentru a învăța Python-ul mai ușor, în cadrul cursului a fost dezvoltat un mediu nou de programare în baza unor browsere acceptate în program. Aceste aplicații vor funcționa în Windows, contentul căruia e grafic și răspunde butoanelor, tastelor și mouse-ului. Partea a doua a cursului o găsești aici.

 

#6. Limbajul și tehnicile analizelor financiare

 

PC: femside.com
PC: femside.com

Cursul începe pe 25 mai
Durata: 4 săptămâni
Limba de predare: engleză
Organizatorii: Universitatea din Melbourne

În cadrul acestui curs, participanții vor învăța principiile fundamentale de contabilitate și analize financiare, cum să dezvolte conceptul de înțelegere dintre elementele menționate mai sus și măsurarea valorii la nivel de întreprindere. Vei fi capabil să jonglezi cu factorii-cheie ai domeniului financiar, însă cel mai important e că vei învăța cum informația de contabilitate este utilizată în fiece zi de către analiști și investitori în cadrul piețelor financiare.

 

#7. Gândirea algoritmică

 

PC: better-ed.org
PC: better-ed.org

Cursul începe pe 29 mai
Durata: 4 săptămâni
Limba de predare: engleză
Organizatorii: Universitatea Rice

Savanții experimentați în știința calculatoarelor analizează și rezolvă problemele de calcul la nivel de abstracție care este dincolo de orice limbaj particular de programare. Acesta e un alt curs compus din două părți, fiind destinat pentru a antrena studenții în conceptele matematice și procesele „Gândirii algoritmice”, permițând participanților să găsească soluții mai simple, dar mai eficiente pentru problemele de calcul. A doua parte a cursului o găsești aici.

Studiu plăcut!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine