Top 10 festivaluri de bere din Europa la care trebuie să ajungeți

wales
Foto:Bere PC: www.walesonline.co.uk

Iubitorii de bere bună pot deja să-și caute bilete la avion, pentru că festivalurile încep în curând. Vedeți mai jos lista cu țările pe care ar trebui să le vizitați.

#1. Oktoberfest, Munchen, Germania

 

Bun venit la Oktoberfest 2014
Bun venit la Oktoberfest 2014

În 2015, Oktoberfest va avea loc în perioada 19 septembrie – 4 octombrie și acesta este unul din cele mai populare festivaluri de bere din lume, sărbătorit în mai multe locații de pe glob.

#2. Altausseer Bierzelt, Austria

 

PC: globalgrasshopper.com
PC: globalgrasshopper.com

Dacă vreți un Oktoberfest mai mic, mai personal, dar cu bere la fel de bună, veniți la început de septembrie în Austria.

#3. Festivalul Ceh de bere, Praga

 

Cehia PC: www.uniglobedonaldson.com
Cehia PC: www.uniglobedonaldson.com

Se spune că cehii beau mai multă bere ca oricine. Festivalul din Praga durează vreo 17 zile și promite mai mult de 70 feluri de bere din Cehia. Se organizează, de obicei, în mai – iunie.

#4. PINT Bokbier Festival, Amsterdam 

 

Amsterdam PC: www.flickr.com
Amsterdam PC: www.flickr.com

Deși Amsterdamul este renumit pentru altceva, are, de asemenea, și un festival de bere de tip bokbier, care este o bere mai dulce, mai aromată și cu mai multe grade. Se orgeanizează în a doua jumătate a lunii octombrie.

#5. Great British Beer Festival, Olympia London 

 

Londra PC: www.telegraph.co.uk
Londra PC: www.telegraph.co.uk

Poate nu e festivalul cu cea mai bună atmosferă, însă atrage adevărații iubitori de bere cu peste 800 de ale-uri, cider și beri internaționale. Veți avea ce face la acest festival. Se organizează la începutul lunii august.

#6. Scottish Real Ale Festival, Edinburgh 

 

Scoția PC: crumbsandpetals.com
Scoția PC: crumbsandpetals.com

Aceasta este versiunea scoțiană a festivalului din Londra. Aici veți găsi doar bere din Scoția, însă la fel de bună și de aromată. Se organizează la sfârșitul lunii iunie.

#7. Belgian Beer Weekend, Brussels 

 

Belgia PC: www.visitflanders.com
Belgia PC: www.visitflanders.com

Un top al festivalurilor de bere este de neconceput fără Belgia. La Bruxelles, cei care organizează sunt Mashstaff of the Knights și pun accent pe adevărata bere belgiană. Are loc la sfârșitul lui august.

#8. Mondial de la Biere, Strasbourg, France 

 

Franța PC: www.julienbinz.com
Franța PC: www.julienbinz.com

Cum e să fiți la un festival de bere și să fiți înconjurați de un asortiment mare de cașcavaluri, vedeți la Strasburg. Se organizează la sfârșitul lui octombrie.

#9. Cannstatter Volksfest, Germany 

 

Stuttgart PC: commons.wikimedia.org
Stuttgart PC: commons.wikimedia.org

Al doilea cel mai mare festival de bere din Germania e la Stuttgart și continuă să crească în fiece an. Se organizează între sfârșitul lui august și începutul lui septembrie.

#10. Karlovac Beer Festival, Croația

 

Croația PC: www.likecroatia.com
Croația PC: www.likecroatia.com

Festivalul de bere din Croația e cel mai mare eveniment din țară, care atrage anual peste 150 mii de vizitatori. Se organizează între sfârșitul lunii august și începutul lunii septembrie.

Bonus: Festivalul de Bere de la Vatra

 

Festivalul Berii la Vatra
Festivalul Berii la Vatra

Dacă tot vreți să participați la un festival de bere, dar nu puteți să vă duceți la unul de mai sus, încercați festivalul de bere de la Vatra, care va avea loc în perioada 17 – 19 iulie și promite multă muzică rock. Detalii vedeți aici: Festivalul Berii.

Recomandările festivalurilor de Global Grasshoper.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine