„Cui dăm Primăria?” – mesaj-întrebare pentru persoanele cu drept de vot

Primaria_Chisinau_vechi-2
Foto:Clădirea Primăriei Orașului Chișinău PC: ro.wikipedia.org

La scrutinul din iunie 2015, Asociația Promo-LEX va desfășura campania „IEȘI la VOT!”, o inițiativă apolitică de educație civică și electorală.

Campania are drept scop promovarea unui vot informat și conștient în rândul alegătorilor. Activități de educaţie civică vor fi desfășurate în cel puțin 28 de localități rurale și urbane de pe întreg teritoriul Republicii Moldova (cu excepția regiunii Transnistrene).

Campania „IEȘI la VOT!”, realizată de Promo-LEX, are sloganul „Cui Dăm Primăria” și include un sondaj preelectoral şi altul postelectoral, dar şi activităţi de informare din uşă în uşă.

Olga Manole, Coordonatoare de Program Promo-LEX: „Deja 21 de localităţi vor să se implice în această campanie. Noi am şi selectat 24 de coordonatori, care vor veni cu propuneri de organizare a diferitelor evenimente publice, precum dezbateri, emisiuni televizate, târguri, cluburi de discuţii, concerte, competiţii sportive”.

Menționăm că, în perioada mai – iunie 2015, Promo-LEX va organiza o serie de Dezbateri Publice Electorale, în cel puțin 10 localități, având drept obiectiv promovarea acțiunilor de educație electorală echitabile, echilibrate şi imparțiale. Activitățile de educaţie electorală au scopul de a promova libertatea de exprimare şi pluralismul politic în cadrul scrutinului electoral.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine