ICT Summit 2015: Growth Hacking sau cum să obții primii 1.000 utilizatori

WP_20150430_002
Foto:Zack at MOldova ICT Summit

Echipa #diez este prezentă la cel mai mare eveniment din domeniul ICT al anului, Moldova ICT Summit, la secțiunea pentru antreprenori: ICT4Entrepreneurs, de unde vom încerca în timp real să vă spunem ce se întâmplă aici și despre ce vorbesc speakerii.

12:45: Dacă vreți să transmiteți un email, faceți-o de pe emailul personal. De asemenea, nu trimiteți emailuri dacă nu aveți permisiunea, cunoașteți oamenii înainte să le trimiteți info, în caz contrar veți intra pe lista de spam.

12:05: Vasil recomandă să-l urmăriți pe Sean Ellis.

12:02: Atunci când organizați ceva, puneți o sumă simbolică pentru eveniment, însă plasați și opțiunea că, în caz că o persoană face share pe rețelele sale de socializare, se înregistrează gratis.

11:58: Trebuie să vă alegeți arma cu care operați. Arma lui Vasil sunt evenimentele (atât online, cât și offline).

Orice companie ar trebui să aibă un blog, nu e necesar numaidecât să aveți podcats, infografice sau altceva. Alegeți ceva relevant și deveniți experți pe nișa dată.

11:53: Trebuie să te gândești pentru cine creezi conținutul, să creezi loialitate.

Content Marketing nu e Social Media Marketing, sunt frați, sunt gemeni, dar nu e același lucru.

Când creezi content trebuie să te gândești la faptul că nimănui nu-i pasă de compania ta, persoanele sunt ocupate și nu vor pur și simplu să-și piardă timpul.

Nu creați prea mult conținut, creați conținut relevant. Chiar dacă poți avea un reach mare, s-ar putea ca cei care văd conținutul să nu fie clienții tăi. Nu vă focusați pe accesări, clickuri sau shares, ci pe conversie.

11:51: Vasil Azarov vorbește despre Content Marketing.

Vasil Azarov at Moldova ICT Summit 2015
Vasil Azarov at Moldova ICT Summit 2015

Vasil Azarov

Vasil conduce Startup Socials, o comunitate globală de antreprenori cu oficii în 10 orașe, construite să conecteze și să ajute persoanele din ecosistemul startupurilor.

Vasil, de asemenea, organizează Startup Marketing Conference, Startup Sales Conference și webcasts în domeniul marketingului digital la Business 2 Community.

Înainte de a fi antreprenor, Vasil a organizat peste 200 de evenimente atât offline, cât și virtual, în calitate de Manager de Evenimente la Online Marketing Summit. De asemenea, el este membru fondator al Institutului de Marketing Online, unde a început ca manager de evenimente/comunitate și s-a transformat în Manager de Proiect și astfel a reușit să administreze portofoliile unor companii mari, precum Microsoft Bing, Discover și Jive.

10:47: Utilizatorilor le plac lucrurile gratis. Conținutul a ceea ce faci trebuie să fie lucrul cel mai important. Pentru SEO, ai nevoie de conținut, mai ales dacă e conținut de la utilizatori. Pentru a putea concura pe Google, trebuie să faci ceea ce cere Google, adică conținut de calitate, relevant.

10:39: Iată prezentarea lui Zack Onisko.

10:33: Puteți avea cea mai bună echipă, cea mai tare strategie, însă dacă nu creați un produs care să placă și să ofere încredere, atunci o afacere nu poate reuși. Experiența utilizatorului (UX) este foarte importantă.

Zack Onisko vorbește despre cum să-ți obții primii 1.000 de utilizatori.

#1. Product Market Fit;
#2. The Hustle Stage;
#3. Scalable growth stage.

 

Zack la începutul workshopului
Zack la începutul workshopului

The Hustle Stage

a. Invitați manual primii utilizatori;
b. Invitați-vă prietenii și familia;
c. Găsiți comunitățile de nișă și întâlniți oameni;
d. Rugați-i pe clienții concurentului vostru să vă ofere feedback;
e. Fiți acolo unde sunt utilizatorii voștri, încercați să le vedeți stilurile de viață;
f. Vorbiți direct cu utilizatorii, creați o relație;
g. Susțineți engagementul, răspundeți la orice comentariu;
h. Satisfacția clientului e foarte importantă. Toți trebuie să fie fericiți după experiența cu produsul vostru.

 

Zack Onisko at Moldova ICT Summit 2015
Zack Onisko at Moldova ICT Summit 2015

Zack Onisko

A fondat BranchOut, a format o echipă de creștere și a condus compania la o conversie de 25mm de utilizatori în doar 90 de zile. Ulterior, a adunat 49 milioane dolari de la investitorii de top din Silicon Valley.

Are o experiență de peste 10 ani în strategii de creștere a unui produs, cu un bun management și design interfață pentru utilizatori. Zack Onisko este un startuper generalist cu o istorie de proiecte de succes, pe care le-a adus de la zero la milioane de dolari.

În prezent, Zack este conducătorul echipei de Growth și Marketing la Autodesk. Mai multe despre Zack puteți afla pe GrowthHacker și CrunchBase.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine