Ce cred directorii celor mai importante companii în IT despre Moldova ICT Summit

colaj
Foto:PC: Colaj #diez

Moldova ICT Summit 2015, cel mai important eveniment în domeniul TIC, se va desfăşura în perioada 29 – 30 aprilie în incinta Palatului Republicii şi Hotelului Codru. Evenimentul îşi propune să contribuie la dezvoltarea Republicii Moldova prin crearea unei economii bazate pe inovație și cunoaștere şi integrarea TIC, adică a tehnologiilor informaţionale şi comunicaţii în domenii importante precum actul de guvernare, educaţie, sănătate, business, în vederea eficientizării proceselor și optimizării costurilor.

Pentru promovarea acestui eveniment, a avut loc o discuție cu managerii companiilor din domeniul Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor despre importanţa şi rolul evenimentului, influenţa acestuia asupra dezvoltării sectorului şi economiei în general.

 

imageedit_10_7064034391
Veaceslav Cunev

Veaceslav Cunev, Preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Companiilor din Domeniul TIC, CEO Deeplace

„Moldova ICT Summit este un eveniment unic, atât în Moldova, cât şi în regiune, în cadrul căruia se desfăşoară un dialog efectiv între participanţii-cheie din domeniul TIC – Guvernul, mediul de afaceri, ştiinţă, educaţie. Nu există nici o îndoială că în mare parte datorită Summitului are loc o interacţiune eficientă între stat şi business în domeniul dezvoltării tehnologiilor informaţionale. De asemenea, este foarte important faptul că Moldova ICT Summit a devenit un eveniment atractiv pentru oaspeţii din străinătate, că asigură un transfer viabil de tehnologii şi o colaborare reciproc avantajoasă între companiile din Moldova şi cele din străinătate”.

 

imageedit_2_3342423673
Andrei Preasca

Andrei Preasca, B2B Sales & Customer Care Director, Orange Moldova

„Moldova ICT Summit reprezintă o platformă excepţională de discuţii şi schimb de experienţă privind ultimele tendinţe din domeniul telecomunicaţiilor; o platformă prin care se confruntă cele mai actuale tehnologii din acest sector. Pentru noi, Orange Moldova, evenimentul este unul semnificativ, prin care aducem la cunoştinţă produsele şi soluţiile pe care le oferim clienţilor. Venim şi cu practici deja implementate, care la rândul lor pot servi drept exemple şi pentru alte companii”.

 

imageedit_6_2397315897
Kumail Jetha

Kumail Jetha, General Manager, Endava Moldova

„Susţinem desfăşurarea Moldova ICT Summit deja al şaselea an, atât în calitate de parteneri, cât şi furnizând experţi tehnici pentru poziţia de speakeri. Cred că evenimentul combină într-o manieră creativă iniţiativele sectorului public şi mediului privat, inovaţia, conţinutul tehnic şi oportunităţile excelente de networking – toate sub un acoperiş pe parcursul a două zile pline de acțiune! Aştept cu nerăbdare să particip în cadrul ediţiei curente a evenimentului”.

 

imageedit_4_9723895583
Andrey Aydov

Andrey Aydov, CEO QSystems

„Moldova este o ţară mică şi în legătură cu aceasta dezvoltarea afacerilor este influenţată atât de factori pozitivi, cât şi negativi. Formula cunoscută tuturor „Gândeşte global, acţionează local” se potriveşte perfect pentru descrierea efectului pe care îl are asupra mea Moldova ICT Summit. Fiind într-o situaţie de supravieţuire în Moldova, multe companii se află într-un proces constant de inovare şi schimbare, ceea ce le face competitive în afara ţării. Pentru a atinge acest nivel, companiile trebuie să realizeze, înţeleagă şi să aibă voinţă. Summitul le ajută în acest sens.

Mi-a plăcut întotdeauna să particip în cadrul Summitului, deoarece mă face să simt caracterul global al proceselor care se întâmplă local, în Moldova. După luni de rutină zilnică, plină de probleme şi întrebări, ai posibilitatea să te afli în cercul unor persoane care gândesc ca tine, în mare parte – prieteni, realizezi cât de multe persoane talentate sunt implicate în procesul creării unui viitor nou şi conştientizezi unitatea şi implicarea în aces proces”.

 

imageedit_8_8199133813
Olivier Prado

Olivier Prado, Director General, GLOBAL-PHONING GROUP

„Moldova ICT Summit este platforma care întruneşte liderii comunităţii de afaceri şi Guvernul pentru a discuta şi împărtăşi strategii de dezvoltare importante pentru sector. Este locul perfect pentru networking şi accentuarea celor mai importante provocări pe care sectorul BPO şi TIC le întâmpină. Evenimentul furnizează oportunităţi excelente pentru companiile non-IT să identifice soluţiile BPO şi IT necesare creşterii eficienţei afacerilor şi dezvoltării continue. Cât despre sectorul BPO, în fiecare an accentuăm lipsa specialiştilor în această sferă. Putem observa întreprinderea unor acţiuni specifice, într-o manieră lentă, dar sigură, dedicate ameliorării problemei ce cauzează exodul de creiere din ţară”.

Pentru înregistrare, agenda Moldova ICT Summit 2015, informaţii despre sesiuni şi speakeri şi alte detalii relevante, accesaţi www.moldovaictsummit.md. Participarea în cadrul evenimentului este posibilă doar în baza înregistrării prealabile.

Moldova ICT Summit este cel mai important eveniment autohton în domeniul TIC şi este organizat pentru a şasea oară de către Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC, sub patronajul Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, în parteneriat cu proiectul USAID CEED II, Centrul de Guvernare Electronică, Ministerul Educației al Republicii Moldova, UN Women, Microsoft Moldova, Orange Moldova, HP, DAAC System Integrator, Endava, Huawei, Intel, Teamnet. Parteneri media: Allmoldova, Diez, Publika, UNIMEDIA. Partener Business Media: AGORA, Revista Economică „Logos Pres”. Partener Online Exclusiv: Simpals.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine