Candu: Regiunea transnistriană are nevoie de investiții și ajutor de la Chișinău

candu-FFmd
Foto:Andrian Candu PC: canal2.md

Președintele parlamentului, Andrian Candu, a declarat ieri seara la emisiunea Fabrika că regiunea transnistreană are nevoie de investiții, iar autoritățile de la Chișinău trebuie să vine cu propuneri şi soluții pentru a depăși criza economică în care se află regiunea la moment.

„Pe mine nu mă interesează autoritățile din Transnistria, dar cetățenii din regiune, care sunt cetățeni ai Republicii Moldova şi care suferă acum din punct de vedere economic destul de mult”, a spus Candu.

Candu a recunoscut că situația din Moldova nu este excelentă, dar destul de bună în comparație cu regiunea transnistreană, unde, potrivit lui, se înregistrează 30 – 50 la sută din plăți și se închid întreprinderi.

„Nu zic că la sărăcia noastră să dăm totul celuilalt, însă cu siguranță sunt soluții, trebuie să venim cu investiții, cu foarte multe propuneri”, a propus Candu.

În acest context, el s-a întrebat retoric, cu ce n-am reușit noi să atragem cetățenii din regiune și câte proiecte de infrastructură comune, cu fonduri europene, au fost propuse de către Republica Moldova părții stângi a Nistrului?

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine