(foto) Top 5 orașe europene în care te vei odihni mult și vei cheltui puțin

Весенняя_Прага
Foto:5 orașe europene pe care le poți vizita cu bani puțini PC: tonkosti.ru

E foarte dificil să călătorești având un buget limitat. Astfel, ești nevoit să alegi oferte mai puțin interesante, doar pentru a plăti mai puțin. Pentru a te bucura cu adevărat de vacanță, îți propunem cinci orașe pe care poți să le vizitezi fără a găuri bugetul personal.

Și dacă tot e primăvară și zilele cu soare pe care le avem ne bucură cu o atmosferă caldă, avem posibilitatea să călătorim și să savurăm din copacii înfloriți și din aromele florilor.

În condițiile în care regimul liberalizat de vize ne permite să vizităm țările europene fără vreo dificultate birocratică, vă propunem la alegere cinci orașe europene care vă vor permite să vă destindeți, fără a cheltui foarte mult.

Cu toate că în topul celor mai vizitate orașe din Europa poate fi regăsit Parisul, Londra sau Amsterdamul, prețurile la cazare, mâncare și distracții sunt destul de pipărate. Astfel, ghiduri-turistice a realizat un top al orașelor europene în care vei avea parte de o vacanță de vis la prețuri accesibile.

#1. Ljubljana

 

Ljubljana PC: plazahotel.si
Ljubljana PC: plazahotel.si

Atât capitala Ljubljana, cât şi ţara Slovenia sunt destinaţii mai puţin frecventate de turiştii europeni. Chiar şi aşa, cele două au foarte multe de oferit în materie de obiective turistice, peisaje de vis, cultură şi istorie bogată. Tocmai din acest motiv, Ljubljana este un oraş ieftin pentru vacanţă, este un oraş liniştit, iar tarifele hostelurilor încep de la 10 euro/noapte.

#2. Barcelona

 

Barcelona PC: expedia.co.uk
Barcelona PC: expedia.co.uk

Barcelona este un oraş mai puţin pretenţios financiar decât Paris sau Roma, însă nu este nici foarte ieftin. Pentru un buget mediu poţi găsi un loc într-unul din numeroasele sale hosteluri, unde, cu siguranţă, îţi vei face şi o mulţime de prieteni din întreaga lume. Rezervă-ţi cazarea înainte de începerea sezonului de vacanţe pentru a prinde cel mai bun preţ.

#3. Catania

 

Catania PC: godfather.wikia.com
Catania PC: godfather.wikia.com

Capitala distracţiei din Sicilia este un loc cât se poate de surprinzător. Localizarea sa facilitează accesul la produse proaspete în pieţe, astfel că mâncarea este mult mai ieftină decât în restul oraşelor continentale. În plus, te poţi caza la hostel, cu aceeaşi menţiune ca în cazul Barcelonei, să rezervi loc din timp, mai ales dacă te vei afla în Catania în perioada mai – august.

#4. Praga

 

Praga PC: polosaty.ru
Praga PC: polosaty.ru

Taverne, berării, alei pietruite şi un aer gotic fermecător, aşa te întâmpină Praga. Oraşul ceh este şi unul dintre cele mai accesibile din Europa, cu mâncare pe stradă la 1 euro şi o halbă de jumătate de litru de bere cu 75 cenţi. În plus, cazarea la hostel începe de la 9 euro/noapte!

#5. Budapesta

 

Budapesta PC: interra.ro
Budapesta PC: interra.ro

Una dintre cele mai ieftine capitale europene, Budapesta atrage numeroşi turişti, însă nu este o destinaţie de top, deoarece foarte puţini ştiu că ascunde o mulţime de atracţii, dar şi o cultură gastronomică impresionantă. Cu baruri şi grădini deschise în clădiri abandonate, Szeiget Festival şi o mulţime de hosteluri, nu mai este nicio îndoială că Budapesta are ceva de oferit pentru fiecare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine