Nokia anunță noi opțiuni strategice, posibil de vânzare, a afacerii sale HERE

nokia
Foto:PC: windowsphonedaily.com

Potrivit unui document de depistare a opțiunilor strategice pentru afacerile sale, Nokia va vinde businessul său de hărți HERE.

HERE este un lider în navigare, hărți și strateg în localizare. În HERE sunt construite hărți HD, acestea fiind combinate cu tehnologia cloud, furnizând informație calitativă, bogată despre experiența de localizare real-time pe diverse dispozitive – de la smartphone-uri și tablete la device-uri ușor de purtat și vehicule. Branduri cu renume, precum BMW, Daimler, Microsoft, Samsung și Toyota folosesc serviciile HERE pentru a furniza informațiile necesare utilizatorilor lor.

Prin urmare, compania anunță că se gândește să vândă această afacere. Gigantul tehnologic finlandez a redus drastic afacerile sale după ce și-a vândut dispozitivele corporației Microsoft pentru 7,3 miliarde de dolari SUA în 2014, iar HERE este una dintre cele mai cerute componente ale sale care a reușit să mai rămână în posesia Nokiei.

Compania a confirmat că posibil va vinde afacerea sa companiei Alcatel-Lucent la un preț de 16,6 miliarde de dolari, însă a accentuat că aceasta este, deocamdată, doar o „discuție”, care ar putea eventual rezulta într-o tranzacție, anunță Mashable.

Tehnologia din HERE a fost mereu cea mai apreciată pentru funcțiile sale avansate în crearea hărților, iată de ce aceasta va avea multe propuneri de cumpărare. În 2014, HERE a lansat și versiunea mobilă pentru Android, iar în acest an – pentru iOS.

HERE, la vremea sa, a reușit să smulgă câteva parteneriate strategice, inclusiv unul cu Samsung. În plus, o serie de companii de top, cum ar fi Microsoft, BMW, Amazon, Deutsche Telekom și Ford folosesc API-ul HERE.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine