Festivalul „Polobocul de aur”: Vor putea fi degustate peste 80 de vinuri de casă

cb64f56a2d44ec9df6fca6ca472b295d
Foto:Festivalul Polobocul de aur se va desfășura pe 25 aprilie PC: Ziarul Național

Festivalul Polobocul de aur, organizat în premieră de Camera de Comerț și Industrie pe 25 aprilie, își va deschide porțile începând cu ora 10.00 și va cuprinde activități de teatru gastronomic cu participarea personalităților din viața publică, mai multe concursuri gastronomice între gospodinele din regiune, dar și concursuri distractive de asamblare și de rostogolire a butoaielor.

Principala atracție a Festivalului, care se va desfășura în localitatea Răciula, raionul Călărași, o va constitui, evident, standul a circa 40 de producători de vin de casă care au participat la concursul „Polobocul de aur” și care vor expune spre degustare peste 80 de vinuri artizanale. În baza biletelor procurate, care oferă dreptul de intrare și participare la toate evenimentele din cadrul programului pe parcursul întregii zile, vizitatorii vor avea dreptul și la degustarea a cinci vinuri, un pahar și o traistă, gratuite. La casele Festivalului vor fi disponibile și bilete separate pentru degustări suplimentare.

La ora 14, pe scena principală va avea loc ceremonia de premiere a învingătorilor concursului „Polobocul de aur 2015”  și „Preferințele consumatorilor”. Învingătorii concursului „Polobocul de aur” organizat de CCI de 12 ani, au fost selectați de un juriu profesionist, iar consumatorii vor putea vota pentru vinul preferat cu tichetele speciale încorporate în biletele de intrare la Festival.

DSC_0961

Atmosfera de sărbătoare va fi asigurată de ansambluri folclorice din regiunea Codrilor și un concert surpriză în seara zilei.

Atât vizitatorii, cât și producătorii de vin vor putea participa gratuit la două master class-uri în producerea vinului de casă, organizate de Oficiul național al Viei și Vinului și Asociația micilor producători de vin din Moldova. Master class-urile vor cuprinde informații despre selecția strugurilor pentru vin, procedurile și etapele de fermentare, conservarea vinului, standardizarea calității vinului și descrierea cadrului legal pentru înființarea unei entități comerciale. De asemenea, va fi aranjată și o mini expoziție a utilajului pentru producerea vinului.

La standul Asociației Naționale pentru Turism Rural, Ecologic și Cultural vor fi oferite consultări individuale privind dezvoltarea propriei afaceri turistice rurale, dar și un seminar specializat, privind „Modalitățile de înregistrare și deschidere a unei pensiuni rurale”.

DSC_0960

În cadrul târgului meșterilor populari din regiunea Codrilor, care cuprinde raioanele Călărași, Ungheni și Nisporeni, vor fi organizate master class-uri în olărit, împletit în lozie și dogărit. Pe parcursul zilei, operatorii turistici vor oferi tururi la cele patru mănăstiri aflate la doar câțiva kilometri distanță de Răciula, inclusiv Mănăstirea Răciula, Frumoasa, Hârjauca, Hârbovăț, pensiunile Casa mierii sau Casa părintească.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine