Alți 10 cetățeni moldoveni au fost evacuați din Yemen

yemen-army-officerjpg-2f17a1fa0e35629b
Foto:PC: russia-insider.com

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene informează că, în seara zilei de duminică spre luni (12 – 13 aprilie curent), alți 10 cetățeni ai R. Moldova au fost evacuați din Yemen, dintre care 7 adulți și 3 copii.

Cetățenii moldoveni au fost evacuați, împreună cu alți cetățeni ruși, precum și ai altor state, prin intermediul unei curse militare charter a Federaţiei Ruse. Operaţiunea a fost posibilă datorită eforturilor conjugate a grupului de lucru  din cadrul MAEIE, care a menținut legătura permanentă cu autoritățile ruse, și ambasadei Republicii Moldova la Moscova, care a preluat cetățenii și le-a oferit protecția consulară necesară.

De asemenea, MAEIE a intervenit pe lângă misiunea Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie în R. Moldova, care, pentru cetățenii aflați în dificultate, a asigurat costurile de zbor de la Moscova la Chișinău și va acorda asistența necesară pentru integrarea ulterioară a acestora în societate.

Anterior, în perioada 2 – 5 aprilie curent, alți 12 cetățeni ai R. Moldova au fost evacuaţi din Yemen. Până în prezent, de la declanşarea confruntărilor militare pe teritoriul acestui stat, au fost evacuați 22 de cetățeni moldoveni.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine