(foto) Free Walking Tours – posibilitatea de a cunoaște orașe noi aproape gratis

WP_20150330_006
Foto:Ghidul din Paris interacționează cu vizitatorii

Atunci când călătorim, echipa #diez preferă nu doar să vadă locuri frumoase, dar și să cunoască istoria locului pe care îl vede, iar pentru a face asta cu bugetul unui student, apelăm la Free Walking Tours.

Ce este un Free Walking Tour?

Se spune că ideea unui tur gratis i-a venit unui student din SUA, care nu avea de lucru și a început să le arate turiștilor orașul său gratis, apoi, deoarece era un ghid bun, turiștii au început să-i lase bacșișuri la sfârșit de tur. În ultimii ani, această idee a prins practic întreaga lume și dacă vă duceți oriunde într-un oraș mare, cel mai probabil veți găsi un asemenea tur.

Studentul a făcut asta pentru ca orice vizitator, nu contează câți bani are, să poată acumula cunoștințe despre locul în care se află. De la studenți la milionari.

Conceptul unui Free Walking Tour?

Un tur durează aproximativ 3−4 ore în medie și multe din ele lucrează aproape în fiece zi a anului, și turul este făcut personal de ghidul care este cu voi, dacă vă veți duce la același tur cu un alt ghid, s-ar putea să fie total diferit. De obicei sunt tururi generale ale orașului, dar și tururi tematice, în dependență de oraș. În München sau Praga veți găsi turul berii sau în Barcelona − Tapas Tour sau Gaudi Tour, iar în Paris – turul vinurilor. Oricum, aveți grijă, unele tururi tematice sunt cu plată, tururile generale sunt de cele mai multe ori gratis.

În timp ce mergeți pe jos, puteți adresa întrebări oricărui ghid. Acesta, pentru a vă face o impresie foarte bună, va încerca să facă turul foarte interesant și interactiv, pentru ca la sfârșit să-l plătiți atât cât credeți că merită.

Astfel, când începeți turul nu plătiți nimic și puteți pleca oricând, fără obligația de a achita ceva.

Ghizii vă pot recomanda de la unde sunt cele mai ieftine localuri, cea mai bună bere, până la locuri care nu sunt pentru turiști, trebuie doar să știți ce să întrebați.

 

Keith, ghid din Praga
Keith, ghid din Praga

În Europa cel mai des ghizii sunt britanici sau americani. În Polonia, de exemplu, totuși, pentru a susține studenții de la istorie, pentru a fi ghid, trebuie mai întâi să fii polonez, apoi să dai teste de istorie.

Cea mai mare rețea de Free Walking Tours din Europa e SANDEMANs NEW Europe prezenți în 18 orașe din Europa, Orientul Mijlociu sau SUA, însă fiece oraș are rețeaua sa, e suficient să căutați pe Google.

 

Ghid din Munchen
Ghid din München

Tururile pot fi în diferite limbi în funcție de orașul în care vă aflați, însă totuși cele mai populare sunt în: engleză, spaniolă, rusă sau chineză.

Cum puteți participa la un Free Walking Tour?

#1. Găsiți turul pe Google în orașul unde sunteți.

#2. Vedeți ora și locul întâlnirii.

#3. Uneori este necesar să vă înregistrați din timp la tur.

#4. Veniți la ora și locul turului și îi veți vedea acolo pe reprezentații turului.

Uneori în hărțile gratis pe care le primiți există informație și despre Free Walking Tours.

 

Ghid din Barcelona
Ghid din Barcelona

Unde am fost noi cu Free Waking Tours?

Praga, Cracovia, Budapesta, München, Barcelona, Vaduz, Lucerna și Paris. În caz că aveți nevoie de sfaturi ne contactați pe pagina de Facebook.

 

Casa Mila/ La Pedrera de Gaudi în Barcelona
Casa Mila/La Pedrera de Gaudi în Barcelona
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine