(video) Afacere cu video chat destructurată. 250 de fete activau în calitate de modele

bezymyannyy_4
Foto:Afacere cu modele video chat, deconsperată de polițiști PC: Captură video

Forțele de ordine au deconspirat o grupare ce avea o afacere cu modele de video chat în Moldova. Pe acest caz de practicare a prostituției prin intermediul prestării serviciilor online sunt documentați un cetăţean al Austriei, în vârstă de 36 de ani, doi cetățeni ai României, cetățeni moldoveni și peste 250 de fete angajate în calitate de modele video chat.

În anul 2013, cetățeanul austriac a fondat o societate cu răspundere limitată pe teritoriul Republicii Moldova, specializată în activitate de creditare şi leasing financiar şi o întreprindere cu capital străin, specializată în realizarea programelor şi prelucrarea datelor activităţii legate de bănci de date, ambele cu adresa juridică în municipiul Chişinău. Rețeaua de proxenetism era „ascunsă” sub activitatea acestor întreprinderi.

Astfel, liderul grupării a închiriat un spaţiu de peste 1.000 de metri pătrați şi a amenajat încăperi cu diferite tematici (de exemplu: camera „Prințesei”, „Ginecologului”, „Asia”, „Sado-Mazo”, ş.a.) dotate cu tehnică performantă de transmitere a imaginilor video.

Pentru a crește numărul fetelor angajate, membrii grupului au creat site-ul credit.md, prin intermediul căruia, ofereau credite rapide în special modelelor de video chat, acesta fiind principalul mijloc de recrutare a fetelor pentru prestarea serviciilor sexuale online. De asemenea, prin intermediul unor site-uri erau plasate anunţuri publicitare cu genericul: „angajăm modele video chat cu un salariu de 1.000 de euro”.

Tinerele avea și un grafic de serviciu, format din trei schimburi a câte 8 ore lucrătoare. Într-un schimb lucrau cel puţin 15 fete.

În atribuţiile altor membri intra dirijarea cu acțiunile fetelor în timpul prestării serviciilor sexuale online şi predarea limbii engleze tinerelor, în special a terminologiei cu tematică sexuală. Alții se ocupau de prelucrarea imaginilor foto-video, unde erau filmate tinerele şi plasarea lor pe site-urile care erau create şi gestionate de către echipa IT formată din mai mulți specialiști în domeniu.

Banii câștigați de liderul grupării în urma acestei activități erau ridicați prin intermediul băncilor comerciale.

În prezent, liderul şi patru membri ai grupării au fost reținuți pe un termen de 30 de zile. Cazul este cercetat penal, iar persoanele culpabile riscă închisoarea de la 5 la 10 ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine