O minoră din capitală a fost transportată la spital în urma exploziei unei butelii de gaz

sar
Foto:Explozie într-un apartament din capitală PC: evzmd.md

O explozie a avut loc în această dimineață într-un apartament de la etajul unu al unui bloc cu cinci nivele de pe strada Cornului 5/1 din Chișinău. În rezultat, o fată de 11 ani s-a ales cu arsuri și a fost transportată la spital.

Pompierii au fost alertați de către vecini. Ajunși la fața locului, aceștia au depistat că, în urma deflagrației, au fost sparte geamurile și ușa locuinței, scrie realitatea.md.

În apartament se aflau doi copii, un băiat de un an și șase luni și o fată de 11 ani. Băiatul nu a avut de suferit, iar fata, care se afla la bucătărie în momentul exploziei, s-a ales cu arsuri, fiind transportată la spital pentru îngrijiri medicale, starea ei fiind stabilă. Incendiu, în urma exploziei, nu s-a produs.

Angajații Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale au efectuat verificări la fața locului, pentru a stabili starea locuinței și pentru a identifica circumstanțele și cauza exploziei. Cel mai probabil, în subsolul blocului ar fi fost o butelie de tip propan-butan, care era racordată cu încălcări la aragazul din bucătăria locuinței. Blocul nu era conectat la rețeaua de gaz, iar în momentul verificărilor de către pompieri, butelia nu a fost găsită.

Salvatorii atenționează că păstrarea în condiții greșite și exploatarea buteliilor cu gaz este periculoasă, fiind necesară excluderea lor și folosirea altor surse corecte. De asemenea, aceștia recomandă părinților să nu lase copiii singuri acasă, pentru a evita punerea lor în pericol, în cazul în care apare o situație de risc.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine