10 cele mai răspândite motive pentru care se ceartă cuplurile

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-couple-quarreling-front-their-therapist-office-image49311086
Foto:PC: centremarriage.com

Sexul, curățenia în casă și vacanțele se numără printre cele zece motive principale ale certurilor în cuplu, multe dintre conflicte fiind provocate nu de anumite fapte, ci de modul în care acestea sunt rememorate, potrivit Mediafax.

1. Sexul – acesta este unul dintre motivele despre care, de cele mai multe ori, nu se vorbește, pentru că discuția ar putea să îi facă pe ambii parteneri mai conștienți de această problemă atunci când sunt în pat.

2. Curățenia în casă – cuplurile în care ambii parteneri au aceleași standarde în ceea ce o privește sunt extrem de rare. Acceptarea diferențelor este secretul armoniei. De cealaltă parte sunt certurile pe acest subiect.

3. Sindromul memoriei false – multe certuri nu au ca subiect anumite fapte, ci modul în care sunt rememorate. Fiecare își construiește o mitologie privind problemele din trecut, pentru a se pune într-o lumină mai bună – o zonă bogată pentru eventuale conflicte.

4. Dezordinea din timpul gătitului. Persoana care gătește ar trebui să fie lăsată s-o facă în felul ei, chiar dacă o face greșit și dezordonat.

5. Dependențele – când lucrurile nu merg bine, oamenii au nevoie să dea vina pe cineva, pentru că forța circumstanțelor pare prea amenințătoare.

6. Copiii – educația lor este un subiect generos pentru certuri. Este de recomandat o negociere rațională, în liniște asupra chestiunilor ce țin de copii, însă, de cele mai multe ori, apar certurile.

7. Designul interior – deși înainte era, în general, domeniul unuia dintre parteneri, mai precis al femeii, în prezent lucrurile s-au schimbat și bărbații se preocupă și ei de acest aspect.

8. Banii – trebuie să fie împărțiți în mod egal, dacă unul dintre parteneri câștigă de cinci ori mai mult decât celălalt? De preferat este să se rezolve această chestiune de la începuturi.

9. Rudele – diferența dintre propriile percepții asupra familiei și cele ale partenerului poate fi semnificativă. Pe scurt, rudele nu pot fi evitate, chiar dacă se află la sute de kilometri depărtare.

10. Vacanțele – diferența uriașă dintre speranță și realitate poate fi ucigătoare. Vacanțele pot fi surse de dezamăgire care duc la conflicte, pentru că trebuie să se dea vina pe cineva dacă lucrurile merg prost.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine