Cu puțini bani, la Hâncești se face sport de performanță

2
Foto:PC: Sergiu Ștefan

În școlile rurale se pot practica sporturi de performanță. Au demonstrat acest lucru și cele două echipe de baschet din satul Caracui, Hâncești, prin rezultatele remarcabile la competițiile raionale.

În cinci ani de muncă şi străduinţă, la Caracui s-au format două echipe de baschet: una de băieţi şi altă echipă de fete a câte 10 membri fiecare. Anul trecut, echipa de fete s-a clasat pe locul I la etapa finală, iar anul acesta, echipa de băieți a fost cea care a luat locul de frunte.

„Deşi avem probleme în vederea asigurării cu echipament sportiv, transportul pentru deplasarea la competiţii, continuăm să promovăm baschetul în rândul tinerei generaţii. Este un joc sportiv, prin intermediul căruia dezvoltăm atenţia, calităţile motrice”, a specificat Valeriu Fodor, antrenorul echipei.

Nicolae este căpitanul echipei de băieți. Tânărul susține că se bucură că şi la Caracui, într-o şcoală rurală, sunt formate echipe sportive de performanță. „Putem să demonstrăm că suntem buni la sport”, spus căpitanul echipei de baschet.

Rezultatele întrecerii la fete: Locul I – GM. Dumitru Crețu (s. Cărpineni), Locul II – GM Caracui (s.Caracui), Locul III – L.T. „Universum”. Rezultatele întrecerii la baieți: Locul I – GM.Caracui (s. Caracui), Locul II – L.T. „Universum” (s. Sărata-Galbenă), Locul III – GM. Dumitru Creţu (s. Cărpineni). Echipele care au luat locul I la baschet participă la etapa finală.

Etapa finală a întrecerilor raionale la baschet a avut loc în incinta L.T. „Mihai Sadoveanu” din orașul Hânceşti. Echipa de băieţi din GM.Caracui, ce s-a clasat pe locul I, a reușit încă o dată să cucerească juriul şi spectatorii printr-un joc spectaculos. Au admirat toţi cu deosebită plăcere în timpul jocului din etapa zonală echipa din GM Caracui, care a obținut un succes formidabil, demonstrând priceperi și deprinderi de a mânui și conduce mingea spre victorie.

*Pentru informații îi mulțumim studentei din Caracui, Hâncești –  Alina Moscalu

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine