Eduard Romanyuta: „Artiștii din Moldova nu știu să piardă”

eduard 2
Foto:Eduard Romanyuta face pregătiri intense pentru semifinala de la Viena PC: MAIB

Eduard Romanyuta, reprezentantul ucrainean al Moldovei la Eurovision, face pregătiri intense pentru semifinala din 19 mai de la Viena. Scopul său este bine determinat – să aducă Eurovisionul în Moldova, cu toate că până acum nu a avut nicio susținere din partea artiștilor autohtoni.

După lansarea videoclipului reprezentativ pentru piesa „I Want Your Love”, Eduard a venit în Moldova pentru a filma video-ul de prezentare.

Artistul a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că spectacolul de la Viena va fi un pic diferit: „Vom schimba coreografia, plănuim să adăugăm câteva decoruri, mai exact o scenă mică pe scena mare. Vor fi, de asemenea, noi elemente grafice, efecte vizuale. Pregătim mișcări diferite și un mod diferit de a cânta”.

Despre videoclipul piesei, care este o compilație de secvențe video preluate din videoclipurile anterioare ale artistului, Eduard a spus că nu au avut timp pentru a filma un videoclip: „Vom face un video, doar că nu acum, în acest moment avem alte priorități”.

„Clipul nu e un element obligatoriu, cine vrea face clip, cine nu vrea, nu face clip. Sunt țări care prezintă secvențe video de la concertul prezentat la televiziune. Am avut o perioadă scurtă și cum videoclipurile anterioare ale lui Eduard sunt la un nivel înalt, nu ne puteam permite să facem ceva de proastă calitate”, a spus unul din organizatori.

Întrebat de părerea pe care o are față de reacția negativă a artiștilor autohtoni cu privire la alegerea sa ca reprezentant al Moldovei, Eduard a spus că nimeni nu i-a scris vreun mesaj și nu a primit nici un fel de feedback: „Nu știu să piardă”, a ținut să menționeze interpretul.

Artistul este însă hotărât să muncească mult pentru organizarea unui spectacol care să impresioneze, iar faptul că evoluează primul în semifinale, îi dă încredere că va fi un semn de bun augur: „Scopul nostru nu este să ajungem în Finală și să ne clasăm pe anumite locuri. Scopul nostru este să câștigăm și să aducem Eurovisionul în Moldova”.

Cât despre cheltuielile concursului, acestea vor fi suportate de către partea ucraineană: „Voi ne-ați ales pe noi, iar noi am hotărât să suportăm toate cheltuielile financiare. Și cum sloganul concursului de anul acesta este de a edifica poduri, noi am construit deja primul pod între Ucraina și Moldova, acum urmează să-l construim în Europa”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine